Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Συνάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας Γ. Γ. Πλακιωτακη με τον δήμαρχο Σαμοθράκης Ν. Γαλατούμου για αναπτυξιακά θέματα που αφορούν το νησί.

Σε συνάντηση που είχαν σήμερα ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, Νίκος Γαλατούμος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης Γιάννης Γλήνιας και η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιώτικης Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων αναπτυξιακά θέματα που απασχολούν τη Σαμοθράκη, όπως η αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης του νησιού.

Σχετική ανάρτηση για το περιεχόμενο της συνάντησης έκανε η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιώτικης Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου

Αναλυτικά δημοσίευσε το εξής:

Με τον Δήμαρχο Σαμοθράκης Νίκο Γαλατούμο και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού και πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών του νησιού Γιάννη Γλήνια, συναντηθήκαμε σήμερα μαζί με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και συζητήσαμε αναπτυξιακά θέματα και προβλήματα που απασχολούν το ακριτικό νησί.

Η αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης στην υδρομάστευση στις περιοχές Σωτήρος-Χώρας και Αλωνίων, είναι έργο υψηλής προτεραιότητας για τον Δήμο που σχετίζεται τόσο με την ποσότητα, όσο και με την ποιότητα του πόσιμου νερού. Η υποστήριξή μας για τη χρηματοδότηση του έργου είναι αυτονόητη.

Η δρομολογιακή γραμμή Σαμοθράκη-Λήμνος για 6 μήνες το χρόνο που χρηματοδοτείται ως άγονη, έχει αναβαθμίσει την ακτοπλοϊκή σύνδεση των δύο νησιών.

Ως Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την περαιτέρω βελτίωση της προσβασιμότητας, που ταυτόχρονα συμβάλλει στην ανάπτυξη του νησιού, ιδίως στον τουριστικό τομέα.

Εργαζόμαστε όλοι μαζί, στοχοπροσηλωμένοι, για να κάνουμε έργο για το καλό των νησιωτών μας.

Δείτε την σχετική ανάρτηση:

Με τον Δήμαρχο Σαμοθράκης Νίκο Γαλατούμο και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού και πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών του νησιού…

Posted by Χριστιάνα Καλογήρου – Γενική Γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής on Monday, April 12, 2021
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη