Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

Συνάντηση του Χ. Δερμεντζόπολου και της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής Σ. Ζαχαράκη για τα μέτρα ενίσχυσης του Έβρου

Ο Βουλευτής του νομού Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος συνταντήθηκε με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν αναλυτικά τα μέτρα ενίσχυσης που ανακοινώθηκαν πριν λίγες μέρες στην Ορεστιάδα, παρουσία του Πρωθυπουργού.

Στα μέτρα περιλαμβάνεται:

Πλήρης κάλυψη Voucher για τα ΚΔΑΠ της περιοχής (Προϋπολογισμός: 715.000 ευρώ)

Ανακαίνιση παιδικών σταθμών και ΚΑΠΗ

Επέκταση του θεσμού του Προσωπικού Βοηθού σε συνεργασία με την Περιφέρεια.

Επέκταση σχολικών γευμάτων πλέον σε όλους τους Δήμους του Νομού Έβρου (Προϋπολογισμός: 1.800.000 ευρώ)

Ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Μέγιστο ποσό ενίσχυσης 40.000€ για 2 έτη (20.000€/έτος). Η χρηματοδότηση θα καλύπτει λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης, εργοδοτικές εισφορές, δαπάνες συμβουλευτικής, λογιστικής υποστήριξης (Προϋπολογισμός: 2.500.000 ευρώ).

Πρόγραμμα ενίσχυσης με έως 10.000 ευρώ για 1.000 ωφελούμενους που θα θελήσουν να εγκατασταθούν στους δήμους Σουφλίου, Ορεστιάδος και Διδυμοτείχου. (Προϋπολογισμός: 8.000.000€)

Ένα πρόγραμμα με σημαντικές ασφαλιστικές δικλείδες που θα σχετίζεται, μεταξύ άλλων, με την εργασιακή / επαγγελματική προοπτική των ωφελούμενων.

Παράλληλα, θα μπορεί να συνδυαστεί και με τα κίνητρα για την Ενίσχυση Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα, που περιλαμβάνει:

Την προσαύξηση της μοριοδότησης για την εντοπιότητα στους δήμους Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Σαμοθράκης και Σουφλίου κατά 40 μόρια με υποχρέωση 15ετους παραμονής (10 στο Δήμο & 5 στην Περιφερειακή Ενότητα)

Την προσαύξηση της κανονικής άδειας των υπαλλήλων που υπηρετούν στους Δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου & Σουφλίου κατά 6 εργάσιμες ημέρες κατ’ έτος.

Στο ότι η μετάταξη / απόσπαση υπαλλήλων σε παραμεθόριο υπηρεσία θα πραγματοποιείται άμεσα κατόπιν αίτησης του υπαλλήλου, μόνο με τη σύμφωνη γνώμη της υπηρεσίας υποδοχής.

Στο γεγονός πώς η απόσπαση υπαλλήλου στους Δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου & Σουφλίου, μπορεί να μετατραπεί σε μετάταξη κατά προτεραιότητα, κατόπιν αίτησής του.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη