Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Συναγερμός και στον Βόρειο Έβρο από την εμφάνιση σκουληκιού σε καλλιέργειες 

Ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο πλήττει τις τελευταίες μέρες την αγροτική περιοχή Τυχερού και Ορεστιάδας. Λεπιδόπτερα της οικογένειας Grambidae  προκαλούν τεράστιες καταστροφές σε καλλιέργειες και η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ορεστιάδας εφιστά την προσοχή των γεωργών και τον άμεσο ψεκασμό των καλλιεργειών.

Η ανακοίνωση:

Μετά από κατά τόπους επισκέψεις γεωπόνων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ορεστιάδας, σε συνεργασία και με τους τοπικούς γεωπόνους, σε αγροτεμάχια διαφόρων καλλιεργειών στην περιοχή ευθύνης μας, διαπιστώθηκε η εμφάνιση έντονων εντομολογικών προσβολών από προνύμφες λεπιδόπτερων της οικογένειας Crambidae σε ορισμένες τοποθεσίες.

            Λόγω της ταχύτατης εξάπλωσης και της εξολοκλήρου καταστροφής των φυτών από τις προνύμφες, συνιστούμε στους παραγωγούς της περιοχής μας να ελέγχουν καθημερινά τις καλλιέργειες τους και σε περίπτωση διαπίστωσης προσβολής να επέμβουν με άμεσους ψεκασμούς των καλλιεργειών με τα κατάλληλα και εγκεκριμένα κατά καλλιέργεια εντομοκτόνα.

Από τις ΔΑΟΚ Έβρου και ΔΑΟΚ Ορεστιάδας, συστήνεται αυστηρά οι παραγωγοί, οι οποίοι ψεκάζουν για την καταπολέμηση προνυμφών λεπιδοπτέρων στις καλλιέργειες τους και ιδιαίτερα στις καλλιέργειες ηλίανθου που βρίσκονται στο στάδιο ανθοφορίας, οι ψεκασμοί να γίνονται κατά τις απογευματινές – βραδινές ώρες.

            Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τους γεωπόνους του τμήματος Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της ΔΑΟΚ Ορεστιάδας στα τηλέφωνα 2552081717 & 2552025715.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email