Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Συναγερμός στον Έβρο: Πρόταση να κλείσουν τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα!

Όλες οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών συγκλίνουν στην πρόκληση υποκινούμενου από την Τουρκία επεισοδίου με μετανάστες στον Έβρο και αυτός είναι ο λόγος που οι ελληνικές Αρχές έχουν τεθεί σε συναγερμό.

Παρακολουθούν στενά το καραβάνι προσφύγων που στέλνει η Τουρκία στην Ανδριανούπολη, καθώς την καθοδήγησή τους έχει αναλάβει ιστοσελίδα και φυσικά οι τουρκικές Αρχές. Είναι δε τόσο οργανωμένο το σχέδιο που οι υποκινητές συνέστησαν σήμερα στους μετανάστες να γυρίσουν πίσω, γιατί δεν τούς έχει δοθεί ακόμη το «πράσινο φως» από τις τουρκικές Αρχές!

Με αυτό τον τρόπο η Άγκυρα κρατάει ουσιαστικά ομήρους τους μετανάστες, για να τους χρησιμοποιήσει ακριβώς την ώρα που η ίδια θα κρίνει. Το γεγονός ότι τα ελληνικά σύνορα έχουν θωρακιστεί, έχει οδηγήσει τους διακινητές να αλλάζουν δρομολόγια. Έτσι μπαίνουν στη Βουλγαρία και από εκεί είτε ακολουθούν τη διαδρομή για την Ευρώπη, είτε κατεβαίνουν και πάλι στην Ελλάδα.

Αυτός είναι ο λόγος που η Ελλάδα αναλαμβάνει πρωτοβουλία να κλείσουν και τα σύνορα της Βουλγαρίας. Θα προηγηθεί συνάντηση του Τάκη Θεοδωρικάκου με τον Βούλγαρο ομόλογό του και η απόφαση θα είναι το κλείσιμο των ελληνοβουλγαρικών συνόρων.

ΠΗΓΗ: newsbreak.gr 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη