Με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος ανέβηκε στο βήμα και από το στρατηγείο της Δαδιάς, εκεί όπου συνεδριάζει κάθε μήνα η επιτροπή ανασυγκρότησης του Έβρου, δεν μάσησε τα λόγια του και τα είπε ακριβώς όπως είναι στην πραγματικότητα στο δήμο και ειδικά μετά και την περσινή μεγάλη πυρκαγιά που έκαψε το οικοσύστημα της περιοχής προκαλώντας ζημιές ανυπολόγιστες.
Ο δήμαρχος 7 μήνες μετά ανέφερε με τρόπο δεκτικό τι θα έπρεπε να έχει γίνει και τι τελικά δεν έγινε μέχρι και σήμερα με μια καθημερινότητα που συνεχώς δυσκολεύει και με τον πληθυσμό να συνεχίζει να μειώνεται. Τα στοιχεία και τα δεδομένα είναι απογοητευτικά, εξαγγελίες και ανακοινώσεις που έμειναν λόγια του αέρα. Δείχνοντας βίντεο με δηλώσεις δημόσιες του πρωθυπουργού ο κύριος Καλακίκος είπε χαρακτηριστικά πως έμειναν δηλώσεις, διότι ήδη θα έπρεπε κάποιες από αυτές τις εξαγγελίες να βρίσκονται προς δρομολόγηση. Κάθε μέρα που περνά χάνεται και μια ευκαιρία στο δήμο, ζητώντας από την κυβέρνηση να τρέξει αξιοποιώντας ο, τι θετικό και ελπιδοφόρο υπάρχει στο Σουφλί.
Ο κύριος Καλακίκος αφού υπενθύμισε τα λόγια του πρωθυπουργού περί Dadia pass, ισόρροπης ανάπτυξης του ΔΠΘ με δημιουργία τμημάτων αλλά και δημοσίων ΙΕΚ πχ υλοτομίας και χειριστών μηχανημάτων αλλά και περιφερειακού ταμείου αντισταθμιστικών ΑΠΕ, υποστήριξε πως όλα κυλούν πολύ αργά. Ο δήμαρχος είπε χωρίς να μηδενίζει το έργο και το ρόλο της επιτροπής, ότι καλά είναι όλα αυτά τα θεωρητικά αλλά χρειάζονται πράξεις πια, γιατί η δυσπιστία κυριαρχεί και ο τόπος μαραζώνει.
Λύσεις υπάρχουν, είπε ο κύριος Καλακίκος με άμεσες ενέργειες που μπορούν να ανατάξουν το αρνητικό αυτό κλίμα με την εφαρμογή μέτρου μειωμένων φορολογικών συντελεστών στις υφιστάμενες επιχειρήσεις, εφαρμογή μέτρου μεταφορικού ισοδύναμου, εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού δικτύου, επαναλειτουργία του κέντρου νεοσυλλέκτων, κατασκευή και λειτουργία νέου σύγχρονου συνοριακού σημείου διέλευσης και χορήγηση 48ωρης τουριστικής visa σε πολίτες της Τουρκίας.
Αυτή ήταν η 4η συνεδρίαση της επιτροπής με το χρονοδιάγραμμα να τηρείται και μάλιστα πολύ αυστηρά και με τον επικεφαλής της, τον υφυπουργό κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο να αναφέρει πως οι διαδικασίες προχωρούν τόσο σε ζητήματα αποζημιώσεων και αποκαταστάσεων όσο και σε ζητήματα που αφορούν στην επόμενη μέρα της πρόληψης και αντιμετώπισης. Σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα τέλος του μηνός ολοκληρώνεται, παρουσιάζεται και παραδίδεται το master plan, έτσι ώστε 30 Απριλίου να βγει η πρόσκληση της διαχειριστικής αρχής προς την περιφέρεια ΑΜΘ με τελικό προορισμό τον Σεπτέμβριο για την έγκριση όλου αυτού του ολιστικού σχεδιασμού υπό τον Σταύρο Μπένο.