Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Συνελήφθησαν διακινητές στον ποταμό Έβρο την ώρα που έκαναν “βαρκάδα” τους “πελάτες τους”

Πληθαίνουν οι υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Συνελήφθησαν την Παρασκευή (26-2-2020) το πρωί, στον Έβρο και τη Ροδόπη, πέντε (5) διακινητές, τέσσερις αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, οι οποίοι εμπλέκονται σε τρείς διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση,  στην παρέβρια περιοχή των Κήπων Έβρου, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς διακινητές, διότι τους εντόπισαν να διασχίζουν τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα και να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην παρέβρια περιοχή του Σουφλίου Έβρου, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τους άλλους δύο αλλοδαπούς διακινητές, οι οποίοι μετέφεραν και αυτοί με πλαστική βάρκα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Η τρίτη περίπτωση έλαβε χώρα στον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών συνέλαβαν τον ημεδαπό διακινητή, ο οποίος εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Φ και να μεταφέρει παράνομα δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει στην καρότσα του φορτηγού.

Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, δύο πλαστικές βάρκες και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, Σουφλίου και Σαπών.

Με τη σύλληψη των δραστών απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλους 10 περίπου μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη