Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Συνεργασία με τις επιχειρήσεις της ΑΜΘ για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

Συνεργασία με τις επιχειρήσεις σε επίπεδο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ξεκινάει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, καθώς υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Δίκτυο Συνδέσμου Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών ΑΜΘ. Το πανεπιστήμιο “ανοίγεται” ώστε να έχει επαφές με τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής μας. Σίγουρα είναι κάτι που μόνο καλό έχει να προσφέρει στο ΔΠΘ σε ακαδημαϊκό επίπεδο, αλλά και στις τοπικές επιχειρήσεις καθώς ανοίγουν διαύλους επικοινωνίας με τους φοιτητές που είναι πάντα διατεθειμένοι να μάθουν και να προσφέρουν. 

Όπως πληροφόρησε η αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του ΔΠΘ Μαρία Μιχαλοπούλου «φτιάχτηκε κοινή επιτροπή αποτελούμενη από τον Σύνδεσμο, την Περιφέρεια ΑΜΘ με εκπρόσωπο τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κωνσταντίνο Κουρτίδη και μια ομάδα εργασίας από το πανεπιστήμιο, έτσι ώστε να φέρουμε πιο κοντά τους παραγωγικούς φορείς με το πανεπιστήμιο».

Κατά την ίδια στις 23 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις ερευνητών και καθηγητών στις επιχειρήσεις και επιπροσθέτως στο πλαίσιο της ίδιας συνεργασίας στις 24 Μαΐου θα υπάρξουν δύο ημερίδες γνωριμίας στην Αλεξανδρούπολη μέσα στις επιχειρήσεις, «έτσι ώστε να φέρουμε κοντά αυτούς τους δύο πυλώνες παρουσία της Περιφέρειας ΑΜΘ» συμπλήρωσε η κα Μιχαλοπούλου. 

ΠΗΓΗ: xronos.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email