Σάββατο 11 Μαΐου 2024

Σχολεία: Πώς θα λειτουργήσουν στις 13 Σεπτεμβρίου – Λιγότερο αυστηρά μέτρα, γρίφος η χρήση μάσκας

Σε δύο εβδομάδες το κουδούνι θα χτυπήσει ξανά για τους μαθητές της χώρας, αφού τα σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και, όπως όλα δείχνουν, τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού θα είναι διαφορετικά τη φετινή χρονιά.

Επί τάπητος βρίσκεται ο τρόπος με τον οποίο θα ανοίξουν τα σχολεία με το Open να μεταδίδει στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων πως σε υποεπιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας συνεδρίασε την Κυριακή για να καθορίσει τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ανοιχτού Καναλιού εφόσον καταλήξουν σε συγκεκριμένες προτάσεις αυτές θα συζητηθούν ίσως και τη Δευτέρα στην ολομέλεια των ειδικών. Σε διαφορετική περίπτωση η συζήτηση θα γίνει εντός της εβδομάδας. Δεδομένο πρέπει να θεωρείται ότι φέτος δεν θα δούμε να κλείνει μια τάξη για ένα κρούσμα κορονοϊού. Το ζήτημα είναι πόσα κρούσματα θα απαιτηθούν για να συμβεί κάτι τέτοιο.

Στόχος της επιτροπής είναι τη φετινή χρονιά να δούμε λιγότερες καραντίνες και περισσότερα τεστ, ενώ η τηλεκπαίδευση σταματά και για τα πανεπιστήμια. Για παράδειγμα, ένα σενάριο είναι σε τάξη με ένα κρούσμα να δούμε 3 τεστ αντί για δύο στους μαθητές.

Γρίφος η χρήση της μάσκας

Γρίφος είναι τι θα γίνει με τη μάσκα στα διαλείμματα. Γρίφος παραμένει η χρήση της μάσκας από τους μαθητές στα διαλείμματα. Κάποια μέλη υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται και στους ανοιχτούς χώρους, διότι θα υπάρχει συγχρωτισμός, την ώρα που άλλα μέλη τάσσονται κατά αυτού του μέτρου, καθώς οι μαθητές -ειδικά μικρότερης ηλικίας- θα τρέχουν και θα παίζουν.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη