Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Σύμβουλος Ερντογάν: Θα στείλουμε στην Αλεξανδρούπολη δυο τάγματα, να πετάξουν τους Αμερικανούς στη θάλασσα (video)

Πρόκληση άνευ προηγουμένου από τον σύμβουλο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μεσούτ Χακί Κατσίν, ο οποίος απείλησε τους Αμερικανούς που βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη λέγοντας πως θα τους ρίξει στη θάλασσα με δύο τάγματα Τούρκων αν εισβάλουν στην Ελλάδα.

Ο Μεσούτ Κατσίν δήλωσε στην τουρκική τηλεόραση πως οι Αμερικάνοι δεν μπορούν να ελέγξουν την Μεσόγειο από την Κρήτη γι’ αυτό χρειάζονται την Αλεξανδρούπολη, απ’ όπου όμως οι Τούρκοι μπορούν να τους διώξουν ανά πάσα στιγμή, αρκεί να στείλουν δύο τάγματα του τουρκικού στρατού πέρα από τα σύνορα. Ο Κατσίν απειλεί τις ΗΠΑ ότι, αν κλείσει η Τουρκία τα Στενά, θα εμποδίσει την διέλευση του αμερικανικού στόλου στην Μαύρη Θάλασσα.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: “Μπορούμε επίσης να κλείσουμε τις στρατιωτικές μας βάσεις για τα αμερικανικά στρατεύματα. Αφήστε τους Αμερικανούς να πάρουν το ραντάρ τους (ραντάρ του ΝΑΤΟ στο Κούρετζικ). Άλλωστε αυτό το ραντάρ δεν δουλεύει για μας. Όπως και την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ. Το Ιντσιρλίκ δεν είναι τόσο σημαντικό όσο ήταν στον Ψυχρό Πόλεμο. Ωστόσο πρέπει να πω το εξής:

Για ποιον λόγο να προστατεύουμε τους Αμερικανούς στο Ιντσιρλίκ αφού οι ΗΠΑ ήδη πήραν πίσω τους Πάτριοτ από την Τουρκία; Ήδη έχουν μειώσει τα στρατεύματά τους εκεί. Υπάρχουν αμερικάνικες βάσεις στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία. Η Κοντολίζα Ράις είχε δηλώσει πως “Βουλγαρία και Ρουμανία είναι οι καλύτεροι μας φίλοι”.

Πώς όμως οι Αμερικανοί θα φέρουν τα πλοία τους όταν τα τουρκικά στενά κλείσουν; Σχετικά με την Κρήτη, το έχω πει δέκα φορές παλιότερα. Είναι ένα μικρό νησί με μήκος 260 χιλιόμετρα και πλάτος 65. Με την αεράμυνα των ΗΠΑ αναπτυγμένη εκεί δεν μπορούν να ελέγξουν την περιοχή. Ή στην Αλεξανδρούπολη (όπου οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να στήσουν ναυτική και αεροπορική βάση), δύο τάγματά μας θα μπουν εκεί και θα μάθουν στους Αμερικανούς πώς να κολυμπάνε στα νερά του Αιγαίου“.

Πηγή: real.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη