Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Σύσκεψη εμπλεκομένων αρχών για να μπει stop στο φαινόμενο οχημάτων που οδηγούν ανάποδα στην Εγνατία οδό. 

Σύσκεψη των εμπλεκόμενων αρχών και φορέων για την ανεύρεση τρόπων που θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά στο επικίνδυνο φαινόμενο εισόδου οχημάτων που κινούνται ανάποδα  στην Εγνατία οδό θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στην έδρα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί εντονότατα το τελευταίο διάστημα και μάλιστα με όλο και αυξανόμενη συχνότητα. 

Στην πλειοψηφία τους τα περιστατικά αφορούν  περιπτώσεις διακινητών με οχήματα που επιβαίνουν λαθρομετανάστες και προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να ξεφύγουν από τα χέρια της αστυνομίας. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα επικίνδυνη μέθοδο η οποία θέτει σε κίνδυνο τους ανυποψίαστους οδηγούς και επιβάτες οχήματων που κινούνται κανονικά στην Εγνατία οδό. 

Να σημειώσουμε ότι το φαινόμενο αυτό στοίχισε τη ζωή σε έναν 46χρονο  άνδρα  από την Αλεξανδρούπολη, πατέρα δύο παιδιών,  ο όποιος το Μεγάλο Σάββατο του περασμένου Πάσχα έχασε τη ζωή του όταν συγκρούστηκε μετωπικά με αυτοκίνητο που επέβαιναν λαθρομετανάστες και είχε μπει ανάποδα στο ρεύμα κυκλοφορίας στην Εγνατία οδό.

Στην αυριανή (Δευτέρα) σύσκεψη συμμετέχουν οι τρεις Αστυνομικοί Διευθυντές Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης, ο υποστράτηγος κ. Πασχάλης Συριτούδης, Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής ΑΜΘ, ανώτερα στελέχη από τη εταιρεία ΕγνατΊα Οδός ΑΕ και ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος.

Η σύσκεψη  θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της περιφέρειας, την Κομοτηνή, την Δευτέρα 19 Ιουνίου στις 12:00 το μεσημέρι.

Το μοναδικό θέμα της σύσκεψης είναι οι πιθανοί μέθοδοι αποτροπής του φαινομένου  καθὼς και μέτρα πρόληψης στην Εγνατία οδό για την προστασία των οδηγών και επιβατών. 

Στόχος της αστυνομίας και των εκπροσώπων της Εγνατίας Οδού είναι να καταστήσουν απόλυτα ασφαλή την διέλευση των οχημάτων χωρίς να έχουμε ξανά την επανάληψη παρόμοιων φαινομένων.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη