Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Σύσταση εξαμελούς επιτροπής για τους δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου

Στη σύσταση εξαμελούς επιτροπής, η οποία θα απαρτίζεται από έναν αιρετό και έναν πολίτη από κάθε δήμο, προχωρούν οι δήμοι Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου, με σκοπό την καταγραφή, ανάδειξη και προβολή των ιστορικών πολιτιστικών και πολιτισμικών στοιχείων της περιοχής του βορείου και κεντρικού Έβρου.

Τα μέλη της θα διαμορφώσουν ένα κοινό πλαίσιο ενεργειών και δράσεων, το οποίο, στη συνέχεια, θα αποτελέσει τη βάση για τη σύμπραξη των τριών δήμων. «Θα υπάρξει ένας κοινός πυρήνας και οι επιμέρους προτάσεις θα έρχονται προς έγκριση στα δημοτικά συμβούλια», εξήγησε ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, εισηγούμενος το θέμα στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «οι τρεις δήμοι αναλαμβάνουν αυτή την πρωτοβουλία, κρίνοντας πως έχουν ιδιαίτερα κοινά χαρακτηριστικά».

Όπως αποφασίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο, από την πλευρά του δήμου Ορεστιάδας, στην επιτροπή θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Βαρσαμακίδης, και ο Σαράντης Σαραντίδης ως δημότης με έντονη πολιτιστική δράση.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη