Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Σ. Ασπιώτης: Στην επιθεώρηση εργασίας και τον εισαγγελέα το θέμα των 50 εργαζομένων στο Δήμο

Για τους 50 εργαζόμενους στο Δήμο Αλεξανδρούπολης από την περιοχή Άβαντος και τις αποκαλύψεις του νυν Δημάρχου κ. Ζαμπούκη, μίλησε στον Maximum fm 93,6 και στον Δημήτρη Κολιό ο ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού κέντρου Έβρου Στάθης Ασπιώτης.

Ο κ. Ζαμπούκης πρόσφατα είχε αναφέρει ότι 50 εργαζόμενοι εδώ και 2 χρόνια εργάζονταν χωρίς συμβάσεις, ανασφάλιστοι και απλήρωτοι.

Ο κ. Ασπιώτης ανέφερε ότι οι αντιπροσωπεία των εργαζομένων επισκέφθηκαν και το Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Έβρου για να ενημερώσουν σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη.

«Μας επιβεβαιώσαν ότι αυτό συνέβαινε και διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους» δήλωσε ο ίδιος και ανακοίνωσε ότι το Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Έβρου θα στείλει την υπόθεση στην επιθεώρηση εργασίας αλλά και στον εισαγγελέα. «Θα έπρεπε να γίνει αυτεπάγγελτη διαδικαςία και να μη το κάνουμε εμείς» συμπλήρωσε.

Ο κ. Ασπιώτης είπε ακόμη ότι η διαδικαςία μέσω δικαιοσύνης μπορεί να διαρκέσει έως και 2 χρόνια, κάτι που θα παρατείνει την ταλαιπωρία των εργαζομένων. Χαρακτήρισε τραγικό αυτό που συνέβη και άφησε αιχμές για ανοχή ελεγκτικών μηχανισμών απέναντι σε δημόσια πρόσωπα. Έκανε ακόμη λόγο για ψηφοθηρικούς σκοπούς. 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη