Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Σ.Κελέτσης: «Αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις στο Κράτος προκειμένου να εξαλειφθούν περιστατικά Κακοδιοίκησης» (Video)

Στην  κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, με θέμα την συζήτηση επί της ετήσιας Έκθεσης του Συνηγόρου του Πολίτη για το 2019 εισηγητής από την πλευρά της Κυβέρνησης, ορίστηκε ο Βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης.

  Στην εισήγησή του ο Βουλευτής τόνισε το ρόλο του Συνηγόρου  του Πολίτη ως Υπερασπιστή των δικαιωμάτων των πολιτών έναντι της αυθαιρεσίας του κράτους αλλά και ιδιωτών.  Και σημείωσε «στη συνείδηση των πολιτών ο Συνήγορος του Πολίτη λειτούργησε ως ο Ρομπέν των Δασών, ως θεσμικό αντίβαρο απέναντι στην αυθαιρεσία του Κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης».

  Ο Βουλευτής  αναφέρθηκε στην αποτελεσματικότητα και στο κύρος του θεσμού αφού σύμφωνα με την έκθεση, ποσοστό 73% των υποθέσεων που κρίνονται βάσιμες τελικά επιλύονται θετικά για τον πολίτη.

  Κλείνοντας ο Σταύρος Κελέτσης, σημείωσε πως η Κυβέρνηση μπορεί να αξιοποιήσει το Συνήγορο του Πολίτη ως έναν οιονεί σύμβουλο, προκειμένου να παρέμβει και να θεραπεύσει τις περιπτώσεις διαπιστωμένης κακοδιοίκησης που παρατηρούνται κυρίως στα ΝΠΔΔ σε ποσοστό 30%, στα Υπουργεία (27%)  και στους ΟΤΑ (21%), κάνοντας τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο κράτος.

Δείτε την ομιλία του Βουλευτή του Ν. Έβρου Σταύρου Κελέτση.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email