Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Σ. Ντούμπας: Το ΚΤΕΛ πρέπει να μεταφερθεί δυτικά – Πάρτε επιτέλους μια απόφαση!

Σε 2 εβδομάδες θα επανέλθει το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης στο θέμα της Μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και της Στρατηγικής μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και Γεωλογικής Καταλληλότητας.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 20 Ιουνίου, και διήρκεσε 6 περίπου ώρες, το ζήτημα της μεταφοράς του ΚΤΕΛ συγκέντρωσε, όπως ήταν αναμενόμενο ιδιαίτερα, μεγάλο ενδιαφέρον. Στη συνεδρίαση ήταν παρών και ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Έβρου Σταμάτης Ντούμπας και η νομική σύμβουλος του ΚΤΕΛ Έβρου κυρία Μαρία Αγγελακούδη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ζήτησε το λόγο ο πρόεδρος ο οποίος με αγανάκτηση τοποθετήθηκε για το θέμα αυτό. Έκανε αναφορά στα 16 χρόνια της προεδρίας του και στις άκαρπες προσπάθειες για μεταφορά του ΚΤΕΛ. Μίλησε για χρήματα που αναγκάστηκε να “μοιράσει” το ΚΤΕΛ στην προσπάθειά του να κάνει μελέτες ή ακόμη και να αγοράσει οικόπεδα σε μία προσπάθεια να βρει το καταλληλότερο μέρος για τη μεταφορά του ΚΤΕΛ.

Εξέφρασε την απογοήτευση του αναφορικά με το γεγονός ότι δεν βρίσκεται λύση παρότι η διοίκηση του ΚΤΕΛ έχει κάνει τα πάντα σε αυτή την κατεύθυνση. Τόνισε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι το μόνο μέρος που μπορεί να μεταφερθεί το ΚΤΕΛ είναι στα δυτικά της Αλεξανδρούπολης.

Έκανε ειδική αναφορά στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη μελέτη έχει προβλέψει τα πάντα και είπε ο ίδιος ότι είναι διατεθειμένος να υπογράψει ποινική ρήτρα ότι δεσμεύεται ότι δεν θα περάσει λεωφορείο μέσα από την πόλη αν και εφόσον αποφασιστεί τελικά να μεταφερθεί το ΚΤΕΛ δυτικά. Με αυτόν τον τρόπο ο πρόεδρος ήθελε να δηλώσει ότι έχουν προβλεφθεί τα πάντα για να δώσει τέλος στην ταλαιπωρία των κατοίκων της Αλεξανδρούπολης.

Σε κάθε περίπτωση και κατά γενική ομολογία η υπόθεση με το ΚΤΕΛ πρέπει να λάβει ένα τέλος και να παρθούν οριστικές αποφάσεις για να πάψει να επιβαρύνεται ο κεντρικός αστικός ιστός της Αλεξανδρούπολης.

Για την ιστορία η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου διεκόπη. Οι μελετητές που έχουν αναλάβει την υπόθεση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του δήμου θα επανέλθουν σε 15 μέρες με διορθώσεις και προσθήκες που προέκυψαν από την εξάωρη περίπου συνεδρίαση με σκοπό να ληφθεί η οριστική απόφαση για τη μορφή που θα έχει το γενικό πολεοδομικό σχέδιο της Αλεξανδρούπολης.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email