Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Τάκης Θεοδωρικάκος από Αλεξανδρούπολη: Αναβάθμιση της ΒΙΠΕ, αναγκαίες αλλαγές στον αναπτυξιακό νόμο και χρηματοδότηση στην περιφέρεια ΑΜΘ

Λίγες ημέρες μετά την επιστολή του συνδέσμου βιομηχανιών & βιοτεχνιών Έβρου και λίγες ημέρες πριν την έλευση του πρωθυπουργού στο νομό, ο υπουργός ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη, με σκοπό να διευθετήσει μια σειρά από ζητήματα, να ακούσει από κοντά τους ανθρώπους του επιχειρείν και να διαμορφώσουν ένα  από κοινού σχέδιο.

Ο υπουργός, δήλωσε εντυπωσιασμένος, από τις υφιστάμενες επιχειρήσεις στο βιομηχανικό πάρκο της Αλεξανδρούπολης, για το πετυχημένο εύρος των δραστηριοτήτων τους και για τον κύκλο εργασιών τους σε επίπεδο που ξεπερνούν και τα ελληνικά σύνορα.

Ο κύριος Θεοδωρικάκος μετρά λίγους μήνες στη θέση αυτή, όπως είπε, φροντίζοντας, όμως από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε να πληροφορηθεί για τα προβλήματα και τις προοπτικές του Έβρου στον τομέα των επενδύσεων και να συναντηθεί με τα μέλη του συνδέσμου βιομηχανιών και βιοτεχνιών του νομού, σε μια προσπάθεια να γίνει κατανοητό, ότι η κυβέρνηση και το συγκεκριμένο υπουργείο δίνουν πράγματι προτεραιότητα στην ακριτική αυτή περιοχή.

Η επίσκεψη του υπουργού στο βιομηχανικό πάρκο, ήταν μια υπόσχεση που την έδωσε στο σύνδεσμο και την υλοποίησε για να έρθει από κοντά και να δει την κατάσταση διαμορφώνοντας και ο ίδιος άποψη για το τι πρέπει να γίνει.

Ο υπουργός ξεναγήθηκε σε εγκαταστάσεις και συνομίλησε με επιχειρηματίες αλλά και με τους εργαζόμενους των εταιρειών. Εταιρείες που άντεξαν, παρά τα προβλήματα και τα κατάφεραν να αναπτυχθούν και για να μπορέσουν να παραμείνουν, ζητώντας ουσιαστική στήριξη με γενναία μέτρα και κίνητρα, ώστε να προκύψουν και άλλες επενδύσεις.

Ο υπουργός δήλωσε σε κάθε τόνο την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της τον Έβρο, επισημαίνοντας, ότι πραγματοποιούνται έργα αναβάθμισης της βιομηχανικής περιοχής 5 εκατ. ευρώ, τα οποία κατά το ήμισυ χρηματοδοτούνται από χρήματα του υπουργείου ανάπτυξης, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και πρόσθεσε, οτι  είναι απόλυτη ανάγκη να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο οι υποδομές.

“Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε όλες τις αναγκαίες αλλαγές στον αναπτυξιακό νόμο, προκειμένου να δώσουμε πολύ ισχυρότερα πρόσθετα κίνητρα στις επιχειρήσεις, να επενδύσουν εδώ στο βιομηχανικό πάρκο της Αλεξανδρούπολης και να δημιουργηθούν πολλές νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας”, είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός τόνισε, ότι με έμφαση τη βιομηχανική ανάπτυξη προκύπτει μεγαλύτερη ασφάλεια για το μέλλον και την προοπτική αυτού του τόπου, επισημαίνοντας πως με την έλευση του πρωθυπουργού τις επόμενες ημέρες στον Έβρο θα ξεκαθαρίσουν όλα, αφού θα παρουσιαστεί η στρατηγική της κυβέρνησης για την περιοχή.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν από λίγες ημέρες με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του συνδέσμου βιομηχανιών & βιοτεχνιών Έβρου, Χρήστος Γιορδαμλής είχε παραθέσει τα πραγματικά προβλήματα, τις στρεβλώσεις, την ανάγκη να γίνουν πράξεις τα όσα έχουν υποσχεθεί και μέσω της διακομματικής επιτροπής επιτροπής για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις στην περιοχή. Ελπίδα, των λιγοστών επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο βιομηχανικό πάρκο, είναι οι δεσμεύσεις που ανέλαβε ο υπουργός να υλοποιηθούν του συντομότερο δυνατό.

Ο υπουργός στη συνάντηση, που είχε στο τέλος της παρουσίας του στην Αλεξανδρούπολη με επιχειρηματίες και επαγγελματικούς φορείς στο επιμελητήριο του Έβρου και με την παρουσία του περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλου Τοψίδη, ανακοίνωσε με απόλυτη σαφήνεια πως το υπουργείο είναι διατεθειμένο και αποτελεί ειλημμένη απόφαση να ικανοποιήσει το αίτημα της περιφέρειας για την απαραίτητη χρηματοδότηση που έχει ζητήσει στο σύνολο της, χωρίς περικοπές και εκπτώσεις, θα λάβει δηλαδή όσα χρήματα έχει αιτηθεί, κατανοώντας το υπουργείο, ότι το ποσό το οποίο απαιτείται είναι όλο απαραίτητο για την ΑΜΘ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη