Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Τάκης Θεοδωρικάκος από τον Έβρο: Με τον Φράχτη, τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης με την Τουρκία είναι απροσπέλαστα

Στον Έβρο για την υπογραφή της σύμβασης βρέθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη μαζί με τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής της επέκτασης του φράχτη κατα 35 χιλιόμετρα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε:

Η υπογραφή της σύμβασης για την επέκταση του Φράχτη στον Έβρο κατά 35 χλμ δείχνει την απόφαση της κυβέρνησης να είναι τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης με την Τουρκία, απροσπέλαστα, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά την τελετή υπογραφής που έγινε στις Φέρες.

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος ο Φράχτης καθιστά απροσπέλαστα τα σύνορα απέναντι σε κάθε επιβουλή, απέναντι στην εργαλειοποίηση δυστυχισμένων ανθρώπων από τα κυκλώματα της παράνομης μετανάστευσης και της μετατροπής τους σε ασύμμετρη απειλή για την Ελλάδα και την Ευρώπη. 

Στόχος μας, είναι, τόνισε ο κ. υπουργός Προστασίας του Πολίτη, να γίνει πράξη η απόφαση του ΚΥΣΕΑ για κάλυψη, σε όλο το μήκος του ποταμού Έβρου- και των 140 χιλιομέτρων που είναι εφικτό- με τεχνικό εμπόδιο, γιατί αποδείχθηκε ότι είναι το πλέον αποτελεσματικό μέσον προστασίας των συνόρων μας.

Αναφερόμενος στη σύμβαση για τον Φράχτη που θα καλύψει την περιοχή από τους Ψαθάδες μέχρι την Κορνοφωλιά και περιλαμβάνει την κατασκευή: 

●       νέου τεχνητού εμποδίου, ύψους 5 μέτρων, πακτωμένο στο έδαφος σε βάθος 6 μέτρων

●       την κατασκευή 7 αντιβαλλιστικών παρατηρητηρίων με θωρακισμένες καμπίνες.

●       τη συντήρηση και εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση υπαρχόντων 4 ΕΦ και 4 ΕΠ του Στρατού

●       τη διαμόρφωση οδών επιτήρησης και συντήρησης των εμποδίων

●       την κατασκευή θυροφραγμάτων

●       κατασκευή νέου κτιρίου 300 τμ για τον εξοπλισμό φύλαξης συνόρων και 

●       την επισκευή/βελτίωση υφιστάμενων κτιριακών και λοιπών υποδομών στην ευρύτερη περιοχή του έργου.

Στην κατασκευή όλων των έργων τηρούνται αυστηρά οι περιβαλλοντικές προβλέψεις, ιδιαίτερα δε στις περιοχές Natura. 

Ο προϋπολογισμός του έργου  είναι 99 εκ. 200 χιλιάδες ευρώ.

Σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των μέσων ηλεκτρονικής επιτήρησης και την ενίσχυση των δυνάμεών μας με 400 νέους συνοριοφύλακες τα σύνορά μας καθίστανται απροσπέλαστα. 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι η Ελλάδα διεκδικεί πάντα τη συμμετοχή της ΕΕ στα επόμενα στάδια παρά τα εμπόδια που θέτει η Αξιωματική Αντιπολίτευση. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε, όπως είπε, προσεκλήθησαν αι πρέσβεις χωρών της ΕΕ στον Έβρο, προκειμένου να έχουν ιδία αντίληψη του προβλήματος.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη