Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Τήρησαν και φέτος το έθιμο του πετάγματος του χαρταετού οι Αλεξανδρουπολίτες (βίντεο & φωτογραφίες)

Τηρήθηκε και φέτος το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού σε όλο τον Έβρο, με πολύ κόσμο πάρα τις όχι ιδιαίτερα καλές συνθήκες, να επισκέπτεται τα γνωστά αλλά και τα… όχι και τόσο γνωστά μέρη για να τηρήσει το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας.

Το focusstonevro.gr, βρέθηκε στο χώρο του πάρκου Αλτιναλμάζη στην Αλεξανδρούπολη, όπου μικροί και μεγάλοι επιδόθηκαν άλλοι με δεξιοτεχνία και άλλοι συναντώντας κάποιες δυσκολίες, στο πέταγμα του χαρταετού.

Οι καιρικές συνθήκες και κυρίως οι άνεμοι που έπνεαν ανά περιοχές απαιτούσαν αρκετά ανεπτυγμένη δεξιότητα. Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, πολλοί ήταν εκείνοι που εντυπωσίασαν με τους πρωτότυπους χειροποίητους χαρταετούς τους, αλλά και με τα ιδιαίτερα σχέδια όπως μία ιπτάμενη φάλαινα όπως θα δείτε και παρακάτω.

Επίσης ο φακός του Focus, εντόπισε την δημοτική σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκη Δραμανίδου να κάνει φιλότιμες προσπάθειες για να πετάξει το χαρταετό της, ενώ παραδίπλα υπήρχε και αναρτημένο και το σχετικό πανό με το πάγιο αίτημα σωματείων και φορέων που είναι να μείνει το πάρκο Αλτιναλμάζη στον Δήμο έτσι ώστε να το χαίρονται όπως σήμερα Καθαρά Δευτέρα οι πολίτες αλλά και για να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις όπως σχολεία για τα παιδιά του Δήμου.

Δείτε φωτογραφίες:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη