Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Τί ήταν η φωτεινή γραμμή στον ουρανό της Ορεστιάδας και της Αλεξανδρούπολης

Μάρτυρες μιας γραμμής που είχε σε συστοιχία μικρές κουκίδες, γίνανε πολίτες σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη το βράδυ του Σαββάτου. Για λίγα δευτερόλεπτα ήταν ορατή προκαλώντας πολλά ερωτηματικά για τί πρόκειται. Δεν έλειψαν φυσικά οι θεωρίες για εξωγήινους.

Μετά από έρευνα που έκανε το focustonevro.gr, πρόκειται για τους δορυφόρους χαμηλής τροχιάς του Starlink. Το Starlink αποτελεί εγχείρημα του Elon Musk. Ο δισεκατομμυριούχος φιλοδοξεί να μπορεί να παρέχει δορυφορική σύνδεση στο διαδίκτυο σε κάθε γωνιά του πλανήτη μέσω ενός αυξανόμενου δικτύου ιδιωτικών δορυφόρων που περιφέρονται σε τροχιά.

Η υπηρεσία του Starlink είναι διαθέσιμη μόνο σε επιλεγμένες περιοχές στις ΗΠΑ, τον Καναδά και σε συγκεκριμένα μέρη στον υπόλοιπο πλανήτη. Διαθέτει πλέον περισσότερα από 100.000 δορυφορικά τερματικά που αποστέλλονται σε πελάτες και ο χάρτης κάλυψης θα συνεχίσει να αυξάνεται καθώς περισσότεροι δορυφόροι μπαίνουν στον αστερισμό.

Για όσους τους «έχασαν» το βράδυ του Σαββάτου, να αναφέρουμε ότι οι δορυφόροι θα περάσουν από τον Έβρο και την Κυριακή και την Δευτέρα.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη