Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2024

Ταξίαρχος Χατζηαλεξανδρής: «Το 2030 θα έχουμε τις καλύτερες ένοπλες δυνάμεις που είχαμε ποτέ»

«Το υπουργείο Άμυνας συμμετέχει κάθε χρόνο στη ΔΕΘ. Βρισκόμαστε στο κτήριο 1 μέσα στο εκθεσιακό κέντρο, ο χώρος είναι στα 600-700 τ.μ» υπογράμμισε ο ταξίαρχος Αλέξανδρος Χατζηαλεξανδρής, διευθυντής δημοσίων σχέσεων στο Γενικό Επιτελείο Άμυνας, μιλώντας στο στούντιο του ΟΤ στην 88η ΔΕΘ, τονίζοντας ότι το κεντρικό μήνυμα που έχουμε ως υπουργείο φέτος είναι η «Ατζέντα Ένοπλες Δυνάμεις 2030», που αφορά στη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έχει συμβεί στις ένοπλες δυνάμεις.

Ο ταξίαρχος ανέφερε ότι «υπάρχει το ορόσημο του 2030 να έχουμε τις καλύτερες ένοπλες δυνάμεις που είχαμε ποτέ στην Ελλάδα».

Περιγράφοντας το περίπτερο επεσήμανε ότι ο επισκέπτης γενικά και οι νέοι μας μπορούν να δούνε για τις ένοπλες δυνάμεις το έργο τους, την κοινωνική προσφορά τους, καθώς επίσης και διάφορες δράσεις.

Οι παραγωγικές σχολές

«Ξεκινούμε με τις παραγωγικές σχολές, έχουμε οκτώ παραγωγικές σχολές, πέντε αξιωματικών και τρεις υπαξιωματικών. Έχουν έρθει μαθητές των παραγωγικών σχολών, που βρίσκονται κοντά στην ηλικία με τα παιδιά, με τους εν δυνάμει υποψηφίους, να μπορέσουν να τους μεταφέρουν το πώς περνάνε στη σχολή, τη διαβίωση, την ακαδημαϊκή εκπαίδευση, τη στρατιωτική εκπαίδευση το πώς μπορούν να πετύχουν στη σχολή, τις ευκαιρίες στην καριέρα τους και την εξέλιξη στην οικογένεια των ενόπλων δυνάμεων» είπε, εξηγώντας ότι φέτος το υπουργείο επέλεξε να είναι μαθητές που είναι πιο κοντά στην ηλικία: «Οπότε περνάνε από όλες τις σχολές και ενημερώνονται για όλες τις δραστηριότητες, και ανάλογα επιλέγουν».

«Τα παιδιά μιλούν σε διαφορετική γλώσσα, και μπορούν και τους μεταφέρουν ακόμα και τις δυσκολίες, αλλά και όλες τις ευκαιρίες και τις όμορφες στιγμές» ανέφερε.

Μεγάλο ενδιαφέρον

Ερωτηθείς για την απήχηση που έχει το περίπτερο, ο ταξίαρχος Χατζηαλεξανδρής είπε ότι υπάρχει μεγάλη προσέλευση, μόνο την Κυριακή πέρασαν 9.000 επισκέπτες.

Τόνιζε επίσης, ότι στο περίπτερο υπάρχουν δύο εξομοιωτές: ένα άρμα μάχης, το οποίο μπορούν να χειριστούν οι ίδιοι, να καθίσουν στη θέση του σκοπευτή και να πετύχουν τους διάφορους στόχους  κι έναν εξομοιωτή που αφορά πτήση με ελικόπτερο. «Στην απέναντι πλευρά έχουμε το μαχητικό αεροσκάφος F-16» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα τρία γενικά επιτελεία έχουν συσκευές εικονικής πραγματικότητας, τα λεγόμενα VR: «Μέσα από τα κιάλια που φοράνε οι νέοι, αλλά και οι μεγαλύτεροι, μπορούν να βιώσουν  διάφορες δράσεις, να νιώσουν ότι πέφτουν με αλεξίπτωτο, ότι βρίσκονται μέσα σε ένα ελικόπτερο, ή ότι βρίσκονται σε ένα υποβρύχιο. Το βιώνουν σε πραγματικές συνθήκες και νομίζω ότι είναι πολύ ενδιαφέρον».

«Έχουμε επίσης μία εφαρμογή στη στρατολογία. Πληκτρολογεί μια ερώτηση ένας υποψήφιος, και η εφαρμογή με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης δίνει ακριβώς την απάντηση που χρειάζεται, όχι με παραπομπές» πρόσθεσε.

Τέλος αναφέρθηκε στο Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας (ΕΛΚΑΚ), το «οποίο ιδρύθηκε με σκοπό τη δημιουργία  ενός νέου ολοκληρωμένου οικοσυστήματος. Θα λειτουργεί σαν συνδετικός κόμβος μεταξύ των άλλων οντοτήτων του συστήματος, όπως είναι οι βιομηχανίες, τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά κέντρα, τα πανεπιστήμιά μας, καθώς επίσης και οι νεοφυείς επιχειρήσεις».

Πηγή: kranosgr.com

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη