Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Τα αιτήματα των μελισσοκόμων στο περιφερειακό συμβούλιο της ΑΜΘ – Ζήτησαν την στήριξη των συμβούλων

Λίγες μέρες μετά την μαζική τους κινητοποίηση έξω από το κτίριο της περιφέρειας ΑΜΘ στην Κομοτηνή και την δυναμική τους παρουσία, οι μελισσοκόμοι βρέθηκαν στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου για να ζητήσουν την έμπρακτη συμπαράσταση των περιφερειακών συμβούλων και την σύμφωνη γνώμη τους στα δίκαια αιτήματα τους μέσω ψηφίσματος.

Αντιπροσωπεία των μελισσοκόμων ανέλυσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα καίρια πλήγματα που έχουν δεχτεί το τελευταίο διάστημα και στάθηκαν στην απόγνωση και απογοήτευση που νιώθουν από την πλευρά της πολιτείας, καθώς μέχρις στιγμής δεν έχουν λάβει καμία ουσιαστική βοήθεια. Αντιθέτως, όπως ειπώθηκε, βρίσκονται στο περιθώριο την ίδια ώρα, που όλοι ομολογούν πόσο σημαντικός είναι ο κλάδος και πόσο πολύ συμβάλλει στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα.

Από «κούφια» λόγια χόρτασαν, είπαν, τώρα ήρθε η σειρά των πράξεων και των γενναίων αποφάσεων, καθώς η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Το προεδρείο διάβασε το ψήφισμα και τις διεκδικήσεις τους, με τις οποίες το σώμα συμφώνησε και με τον ίδιο τον περιφερειάρχη Χριστόδουλο Τοψίδη να δηλώνει για άλλη μια φορά, ότι είναι σύμμαχος και αρωγός πιέζοντας προς πάσα κατεύθυνση για την δικαίωση τους, παρά το γεγονός, ότι η περιφερειακή αρχή έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες.

Υπενθυμίζεται, πως αγρότες και κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ, έχουν ζητήσει από τον περιφερειάρχη να «πιέσει» τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη να τους συναντήσει στην Κομοτηνή, προκειμένου να τους δοθεί η ευκαιρία να περιγράψουν στον υπουργό την ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν πέρα από τα γενικά θέματα του κλάδου, κόστος παραγωγής και νέα ΚΑΠ, αλλά και σε συνδυασμό με τα τοπικά ζητήματα που έχει η κάθε περιοχή, για παράδειγμα ο Έβρος που επλήγη πολλαπλά, από τις φωτιές του περασμένου καλοκαιριού.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη