Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Τα Εβραϊκά κοιμητήρια της Αλεξανδρούπολης επισκέφθηκε η πρόξενος των ΗΠΑ Elizabeth Lee

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Μαΐου κοινή επίσκεψη στα εβραϊκά κοιμητήρια της πρόξενου των Η.Π.Α. κας Elizabeth K. Lee και του Δήμαρχου Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη, μετά από σχετική πρόσκληση του Δημάρχου.

Η Πρόξενος περιηγήθηκε στον χώρο των εβραϊκών νεκροταφείων και ενημερώθηκε για τις προοπτικές αξιοποίησης και ανάδειξής τους. Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ανέφερε πως τα εβραϊκά κοιμητήρια μόνο θετικό πρόσημο προσδίδουν στην πόλη, αφότου βγήκαν από την αφάνεια στην οποία βρίσκονταν για χρόνια, αφού πρόκειται για ένα μέρος ιστορικής σημασίας που μαρτυρά την παρουσία των Εβραίων με την έντονη εμπορική και επιχειρηματική τους δραστηριότητα στην περιοχή μας.

Ο κ. Ζαμπούκης πρόσθεσε μάλιστα πως γίνεται προσπάθεια για προγραμματισμό δράσεων για την αξιοποίηση των οικογενειακών αυτών τάφων των Εβραίων της Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο της προεδρίας της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA), που έχει αναλάβει η Ελλάδα από την 1η Απριλίου.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:

Με αφορμή την παρουσία της Προξένου των Η.Π.Α. κας Elizabeth K. Lee, στην Αλεξανδρούπολη για την άσκηση Defender Europe…

Posted by Δήμος Αλεξανδρούπολης on Monday, May 10, 2021
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email