Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Τα κουνούπια, η αιτία έντονης αντιπαράθεσης μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ – Τι απάντησε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης

Οι παρατάξεις «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» και «Λαϊκή Συσπείρωση» με τις ερωτήσεις που έκαναν προς την περιφερειακή αρχή προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της. Το ζήτημα της καταπολέμησης των κουνουπιών στην περιφέρεια αποτέλεσε για ακόμη μια φορά πεδίο σκληρής αντιπαράθεσης με τις «βολές» εκατέρωθεν να δίνουν και να παίρνουν. 

Συγκεκριμένα η απόφαση της απευθείας ανάθεσης του τομέα παρακολούθησης του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών σε εταιρεία του Έβρου, ήταν και η αιτία για να οξυνθούν τα πνεύματα και το κλίμα μέσα στην αίθουσα να «πυροδοτηθεί». 

Οι επικεφαλείς των δυο συνδυασμών επικαλούμενοι και σχετική ανακοίνωση του συλλόγου υπαλλήλων της Π.Ε.Έβρου, ζήτησαν να πληροφορηθούν για τους λόγους για τους οποίους πάρθηκε αυτή η απόφαση και γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε η ίδια η υπηρεσία. 

Τις απαντήσεις κλήθηκε να δώσει ο αντιπεριφερειάρχηςπολιτικής προστασίας Κώστας Βενετίδης, ο οποίος κατηγόρησε τις παρατάξεις, ότι υιοθέτησαν, χωρίς δεύτερη σκέψη τα λεγόμενα των συνδικαλιστών του Έβρου, διευκρινίζοντας παράλληλα, πως κανένας άλλος σύλλογος υπαλλήλων της ΑΜΘ δεν προχώρησε σε ανάλογες ανακοινώσεις. 

Ο κύριος Βενετίδης εξήγησε, πως φέτος λειτούργησαν έγκαιρα και στοχευμένα βλέποντας τα δεδομένα και με βάση πάντα τις καιρικές συνθήκες αλλά και την έξαρση του ιού του Δυτικού Νείλου, γι΄αυτό και τοποθετήθηκανεπιπλέον 10 παγίδες, μεγαλύτερες και καλύτερες, η διαδικασία αυτή όμως, όπως είπε, μπορούσε να γίνει μόνο με τη συγκεκριμένη ανάθεση, που επιπλέον λειτουργεί βοηθητικά και για τους δημόσιους λειτουργούς στον έλεγχο.

Το λόγο πήρε και ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης, ο οποίος τοποθετήθηκε σε έντονο ύφος λέγοντας, πως η συγκεκριμένη απόφαση λήφθηκε κατόπιν συνεννόησης με την αρμόδια υπηρεσία και την ανάγκη περισσότερων ελέγχων λόγω της αυξημένης επικινδυνότητας για τον ιό του Δυτικού Νείλου, τονίζοντας, πως παρά τα όσα να αναφέρονται στην ανακοίνωση, απευθύνθηκαν και σε πανεπιστημιακά τμήματα, το κόστος όμως για την καταπολέμηση ήταν πολύ υψηλότερο από το τελικό της ανάθεσης.

Μάλιστα, ο κύριος Τοψίδης έστρεψε τα «πυρά» του ειδικά προς τον επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας» Στέργιο Ηλιόπουλο, χαρακτηρίζοντας τον «κοινό συκοφάντη» μετά και την αναφορά που έκανε ισχυριζόμενος πως: «στην περιφέρεια μας τα κουνούπια εκτός από το αίμα, ρουφούν και τα λεφτά από το ταμείο».


Πάντως, αξίζει να σημειωθεί, πως η απόφαση αφορά στην ενίσχυση του τομέα παρακολούθησης των εφαρμογών του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών και στηνενίσχυση της εντομολογικής επιτήρησης, με συνολικό κόστος 36.704 ευρώ με ΦΠΑ 24%.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη