Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Τα μέλη του Καλλιτεχνικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης τραγουδούν τον ύμνο της Αλεξανδρούπολης του Χριστόφορου Παπαδόπουλου (video)

Τον ύμνο της Αλεξανδρούπολης τραγουδούν τα μέλη του Καλλιτεχνικού Ομίλου της πόλης, ένα κομμάτι που συνέθεσε ο μαέστρος και ιδρυτής του ομίλου Χριστόφορος Παπαδόπουλος. Τα μέλη του συλλόγου δηλώνουν περήφανα για τη συμμετοχή τους στην μακρά ιστορία του, εκτελώντας το συγκεκριμένο τραγούδι το οποίο είναι πλέον άρρηκτα συνδεδεμένο με τον σύλλογο.

Δείτε την ανάρτηση και το βίντεο:

Ο ύμνος της αγαπημένης μας Πόλης. Ο ύμνος της Αλεξανδρούπολης, ακριβώς όπως τον συνέθεσε ο αείμνηστος δάσκαλός μας, μαέστρος και ιδρυτής του Καλλιτεχνικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης Χριστόφορος Παπαδόπουλος. Τα μέλη και το προεδρείο του ΚΟΑ, όπως συνηθίζουμε να τον λέμε, αισθάνονται περήφανα που συμμετέχουν στη μακρά ιστορία του συλλόγου που φτάνει μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα. Τη μουσική του τραγουδιού, που μιλά με τόση ζέση για τις ομορφιές της πόλης μας, εμπνεύστηκε ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος και τους στοίχους η Κούλα Κανδυλάκη μαζί με τον Χριστόφορο Παπαδόπουλο, το 1945. Σήμερα αποτελεί κομμάτι της ιστορίας του ΚΟΑ που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Αλεξανδρούπολη και κατοχυρωμένη πνευματική του ιδιοκτησία.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη