Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Τα νέα μέτρα αλλάζουν τον τρόπο λειτουργίας και των λογιστικών γραφείων του Βορείου Έβρου – Δείτε τι ανακοίνωσε ο Σύλλογος

Με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Λογιστών – Φοροτεχνικών Βορείου Έβρου, ενημερώνει για τις αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των λογιστικών γραφείων, σύμφωνα με τα νέα μέτρα, τα οποία θα ισχύουν μέχρι και τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα, τα λογιστικά γραφεία θα μπορούν να δέχονται εμβολιασμένους και νοσήσαντες πελάτες μόνο κατόπιν ραντεβού και μόνο σε επείγουσες ανάγκες, ενώ ισχύουν και οι υπόλοιποι κανόνες για έλεγχο πιστοποιητικών, χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων.

Δείτε την ανακοίνωση:

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση ΔΙα/Γ.Π.οικ.72486/2021 ΦΕΚ5401/Β/20-11-2021 «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 06:00»:

· Τα λογιστικά γραφεία ως ιδιωτικές επιχειρήσεις θα δέχονται πελάτες μόνο σε επείγουσες καταστάσεις και κατόπιν ραντεβού.

· Επιτρέπονται οι συναντήσεις ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ απεριορίστου αριθμού, μόνο των εμβολιασμένων και νοσήσαντων το τελευταίο εξάμηνο, με τις εξής προϋποθέσεις:

1. Με έλεγχο πιστοποιητικού και υποχρεωτική χρήση μάσκας.

2. Τήρηση αποστάσεων ενάμιση (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων [ένα (1) άτομο ανά 2 τ.μ.].

3. Τοποθέτηση/χρήση αλκοολούχου διαλύματος (αντισηπτικό) περιεκτικότητας άνω του εβδομήντα τοις εκατό (70%) για την αντισηψία χεριών.

4. Υποχρέωση ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο σε εμφανές σημείο των κανόνων λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου και του μέγιστου αριθμού ατόμων, που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου.

5. Εξαερισμός των χώρων με φυσικό ή τεχνικό τρόπο.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι 6 Δεκεμβρίου 2021 το πρωί.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη