Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Τα νέα της βραβευμένης εφημερίδας του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης ανέγνωσε ο Δήμαρχος

1o βραβείο για τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης ¨Δόμνα Βισβίζη¨ στον διεθνή μαθητικό διαγωνισμό “Ελληνισμός της Ανατολής: Πόντος, Μικρασία, Θράκη”

Με τον Δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συνομιλήσουν οι μαθητές και μαθήτριες του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης ¨Δόμνα Βισβίζη¨ που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στον 8ο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό, «Ελληνισμός της Ανατολής: Πόντος, Μικρασία, Θράκη» κερδίζοντας το 1ο βραβείο στην κατηγορία των σχολικών εφημερίδων.

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, με τον συνολικό αριθμό συμμετοχών να ανέρχεται σε 191 σχολεία (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ) και 600 περίπου μαθητικές δημιουργίες.

Μαθητές δύο σχολείων, του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη» και των Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Κοινότητας Κινσάσας Λ.Δ. Κονγκό, με την καθοδήγηση και εμψύχωση των καθηγητών τους, Αδαμίδου Σοφίας, Κίτσου Δημήτρη, Πετρούδα Λίλας, και Κυριακοπούλου Φωτεινής (Διευθύντριας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Κονγκό) αποφάσισαν να συμπράξουν και να συνεργαστούν, προκειμένου να παραχθεί το τελικό αποτέλεσμα, η εφημερίδα «Νέα Αμάλθεια». Καθοριστική ήταν και η συμβολή του Διευθυντή του σχολείου, κ. Κοσμίδη Ιορδάνη.

Πολύτιμοι συνεργάτες στο εγχείρημα αυτό υπήρξαν πνευματικοί άνθρωποι του τόπου μας, οι οποίοι με προθυμία συνέδραμαν στην προσπάθεια να προσεγγιστούν γεγονότα που σχετίζονται με την παρουσία των Ελλήνων στην καθ΄ ημάς Ανατολή, τη Μικρασιατική Καταστροφή, τον ξεριζωμό, την ενσωμάτωσή τους στον ελλαδικό χώρο και την καθοριστική συμβολή τους στη ζωή και την ανάπτυξη του τόπου, θέματα που αναδεικνύονται στο φύλλο της.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι μαθητές της Γ τάξης: Αλλοίμονος Ευστράτιος Νεκτάριος, Βοσνιάκου Βασιλική, Κοΐδης Νικόλαος, Νένογλου Κωνσταντίνος, και της Β΄γυμνασίου: Μιχαλακοπούλου Κωνσταντίνα, Μουρατίδου Άννα, Σταματοπούλου Χριστίνα, Χατζηκωνσταντίνου Γεωργία.

Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στις 5 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Μπορείτε να διαβάσετε την εφημερίδα σε μορφή ψηφιακής εφημερίδας Flipbook εδώ : https://heyzine.com/flip-book/4c22f1dabe.html

Σε μορφή pdf εδώ

https://drive.google.com/file/d/1L1F9ZJe5N3cjJCF3EJxTz5kAe79Ri4uo/view?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR3lmEij9QeS_oLhEIBg6mZ7zrDHGGDTNy3wyOHNJOitkSp9l3D3hgC9B3w_aem_ZmFrZWR1bW15MTZieXRlcw

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη