Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Τα προβλήματα των αγροτών του Έβρου και οι προοπτικές που ανοίγονται σε ημερίδα που διοργανώθηκε στην Ορεστιάδα

Σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα στο πολιτιστικό πολύκεντρο του δήμου Ορεστιάδας οι αγρότες του Βορείου Έβρου, έδωσαν το παρών, για να ενημερωθούν το πως προδιαγράφεται το μέλλον τους σε καίρια ζητήματα, όπως η νέα ΚΑΠ, τα έργα αγροτικής οικονομίας στο νομό και τα νέα προγράμματα από το ΠΑΑ.

Την ημερίδα διοργάνωσε ο αγροτικός συνεταιρισμός δημητριακών η “Ένωση” και σε αυτήν συμμετείχαν ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Σταύρος Κελέτσης και ο γενικός γραμματέας ενωσιακών πόρων του υπουργείου Δημήτρης Παπαγιαννίδης. Οι ομιλητές εξήγησαν το σχεδιασμό του υπουργείου, τα νέα δεδομένα στον αγροτικό τομέα και ανέλυσαν τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που έχουν οι παραγωγοί, ώστε να παραμείνουν στο χωράφι και να ενισχύσουν το εισόδημα τους, βάζοντας το επάγγελμα τους σε άλλη βάση με εξορθολογισμένη στρατηγική.

Οι αγρότες από την μεριά τους, άκουσαν αλλά και μίλησαν για όλα όσα τους απασχολούν, ζητώντας μέτρα στήριξης, την άρση αδικιών σε σχέση με άλλες περιφέρειες και την επίλυση τρέχοντων θεμάτων, όπως το κόστος παραγωγής, πριν να είναι πολύ αργά, γιατί ο αγροτικός κόσμος όπως ειπώθηκε αργοπεθαίνει. Η νέα ΚΑΠ αναδείχτηκε στην ημερίδα, κορωνίδα των προβλημάτων, αφού μειώνει τις επιδοτήσεις κατά 40% σε σχέση με πέρυσι.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη