Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Τα σοβαρά επεισόδια στο ΠΡΟΚΕΚΑ Κορίνθου και η ανησυχία των κατοίκων του Έβρου

Τα όσα διαδραματίστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο ΠΡΟΚΕΚΑ της Κορίνθου έρχονται να δικαιολογήσουν απόλυτα την ανησυχία των κατοίκων του Έβρου για την προγραμματισμένη από την κυβέρνηση επέκταση του αντίστοιχου ΠΡΟΚΕΚΑ στο Φυλάκιο της Ορεστιάδας.

Τελικά, είτε λέγεται ΚΥΤ είτε λέγεται ΠΡΟΚΕΚΑ σημασία έχει ότι οι κίνδυνοι για τέτοιου είδους επεισόδια δεν αποφεύγονται και δεν εξαρτώνται από τη μορφή της δομής. Αυτό αναφέρουν συνεχώς οι κάτοικοι του Έβρου επισημαίνοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής.

Μια λεπτομέρεια που έρχεται να προστεθεί σε αυτή τη συγκυρία είναι ότι το ΠΡΟΚΕΚΑ της Κορίνθου φιλοξενεί 700 μετανάστες, όσους δηλαδή σχεδιάζεται να φιλοξενήσει η ίδια δομή στο τμήμα του Βορείου Έβρου.

Για την ιστορία τα επεισόδια σημειώθηκαν αργά το απόγευμα του Σαββάτου στο προαναχωρησιακό κέντρο κράτησης Κορίνθου, όπου διαμένουν περίπου 700 μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο κέντρο ένας 24χρονος μετανάστης.

Συγκεκριμένα, μετανάστες έβαλαν φωτιά μέσα στο κέντρο, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, οι οποίοι κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά πριν πάρει έκταση.

Στην περιοχή επικρατεί ηρεμία, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τα αίτια θανάτου του 24χρονου μετανάστη.

Όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑΪ 100,3, ο 24χρονος άνδρας έθεσε ο ίδιος τέλος στη ζωή του και ήταν Τούρκος κουρδικής καταγωγής.

(φωτό από ΚΥΤ Φυλακίου)

Πηγή: skai.gr – ΑΠΕ ΜΠΕ – kathimerini.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη