Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Τελέστηκε ο αγιασμός του Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Ν. Εβρου “ΑΛΕΞΙΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ”

Το πρωί της Κυριακής 24 Οκτωβρίου 2021 τελέστηκε ο αγιασμός από το Μορφωτικό Σύλλογο Ποντίων Ν. Εβρου ΄΄ΑΛΕΞΙΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ΄΄, ο οποίος σηματοδοτεί και την έναρξη των δράσεών του.

Ο αγιασμός τελέστηκε από τον Αρχιμανδρίτη κ. Ανθιμο, ο οποίος μετέφερε και το χαιρετισμό του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο εκπρόσωπος του Στρατηγού Άνχης Ζαχαρόπουλος Αργύριος, ο Δήμαρχος Ιωάννης Ζαμπούκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γεώργιος Κιζιρίδης, ο πρόεδρος της Ε.ΠΟ.ΦΕ Δημήτρiow Κελεμίδης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου των Πεύκων ΄΄Οι Ρίζες΄΄ Μιχάλης Νικολαίδης, πρώην πρόεδροι του συλλόγου καθώς και μέλη και φίλοι του.

Στο σύντομο χαιρετισμό τους ο Αρχιμανδρίτης Άνθιμος, ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος της Ε.ΠΟ.Φ.Ε ευχήθηκαν καλή δύναμη και επιτυχίες στο έργο του συλλόγου. Επεσήμαναν ότι ο σύλλογος θα πρέπει να είναι φυτώριο για τα νέα παιδιά , στα οποία θα πρέπει να μεταλαμπαδεύσει τις πατροπαράδοτες αξίες καθώς και την ιστορία και τον πολιτισμό των Ελλήνων του Πόντου και δήλωσαν συμπαραστάτες στο έργο του.

Ο Αρχιμανδρίτης Άνθιμος ευχήθηκε όπως ο Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος, προστάτης του συλλόγου ευλογεί τα μέλη του.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Στεφανίδης Παύλος στην ομιλία του παρουσίασε τα μέλη του Δ.Σ (τακτικά και αναπληρωματικά). Αναφερόμενος επιγραμματικά στα καθήκοντα του καθενός , απηύθυνε προσκλητήριο και προς τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου όπως στηρίξουν το έργο τους. Στο τέλος στους προσκεκλημένους προσφέρθηκαν διάφορα εδέσματα τα οποία είχαν ετοιμάσει με αγάπη μέλη και φίλοι του συλλόγου.

Το Δ.Σ του Συλλόγου ευχαρίστησε θερμά τους όλους τους παρευρισκόμενους καθώς επίσης και όλα τα μέλη και τους φίλους που βοήθησαν στην οργάνωση της τελετής.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη