Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Τελικά… τα βρήκαν δημοτική αρχή και αντιπολίτευση – Συμφώνησαν στον οικονομικό προϋπολογισμό του 2022

Συναινετική τελικά ήταν τελικά η πρόταση που υπερψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης κατά την συζήτηση για τον Οικονομικό Προϋπολογισμό του 2022. Η αντιπολίτευση και συγκεκριμένα οι παρατάξεις Πόλη και Πολίτες – Βαγγέλης Λαμπάκης Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση – Βαγγέλης Μυτιληνός και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παύλος Α. Μιχαηλίδης, κατέθεσαν την δική τους εναλλακτική πρόταση για τον Προϋπολογισμό του νέου έτους στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 15ης Δεκεμβρίου 2021. Μία πρόταση που είχε 8 σημεία, τα 7 από τα οποία έγιναν δεκτά κατά την ψήφιση της αναμόρφωσης που προηγήθηκε.

Κατά την συζήτηση για τον Οικονομικό Προϋπολογισμό έγινε δεκτό και το 8ο σημείο που ήταν η μείωση των δημοτικών τελών. Σημείο το οποίο για να υλοποιηθεί αποφασίστηκε να γίνει μία αναλογιστική μελέτη και μία επιτροπή που θα παρακολουθεί στην πορεία της. Κάτι που βρήκε σύμφωνες τις δημοτικές παρατάξεις και τους ανεξάρτητους συμβούλους της αντιπολίτευσης, εκτός από την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης που καταψήφισε τον Οικονομικό Προϋπολογισμό 2022.

Να θυμίσουμε ότι στη συνεδρίαση της 1ης Δεκεμβρίου καταψηφίστηκε το τεχνικό πρόγραμμα της δημοτικής αρχής και πέρασε με 19 έναντι 18 ψήφους, αυτό της αντιπολίτευσης.  Οι 19 ψήφοι προήλθαν από τους δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων Λαμπάκη και Μυτιληνού, του ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων Παύλου Μιχαηλίδη και Γιάννη Καρυπίδη και η μεγάλη ανατροπή, αυτή που έδωσε και το προβάδισμα, ήταν η ψήφος του πρώην Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Κυριάκου Αραμπατζή. Υπήρξαν και 4 λευκά από τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email