Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Τελωνείο Κήπων: Σταμάτησαν 22.652 συσκευασίες “μαϊμού” απορρυπαντικών και σαμπουάν

Είκοσι δύο χιλιάδες εξακόσιες πενήντα δύο (22.652) συσκευασίες απορρυπαντικών και σαμπουάν, που όπως αποδείχθηκε ήταν προϊόντα απομίμησης επώνυμης εταιρείας, “σταμάτησαν” ελεγκτές του τελωνείου των Κήπων, με το περιστατικό να καταγράφεται στις πιο σημαντικές επιτυχίες των τελωνειακών αρχών της χώρας, όπως αυτές παρουσιάζονται στον απολογισμό της ΑΑΔΕ για το διάστημα Ιουνίου – Σεπτεμβρίου 2024.

Τα φορτία με τα “μαϊμού” προϊόντα βρέθηκαν σε δυο φορτηγά αλβανικής μεταφορικής εταιρείας, που έκαναν δρομολόγιο από Τουρκία προς Αλβανία.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο φορτηγό βρέθηκαν 9.054 συσκευασίες των 2 kg απορρυπαντικό σε σκόνη και 8.094 συσκευασίες των 360 ml σαμπουάν. Στο δεύτερο φορτηγό βρέθηκε απορρυπαντικό σε σκόνη σε 1.400 συσκευασίες του 1,5 kg, 3.564 συσκευασίες των 2 kg και 540 συσκευασίες των 10 kg.

Στον απολογισμό της ΑΑΔΕ για το ίδιο τετράμηνο, αναφέρεται και μία επιτυχία του τελωνείου Ορεστιάδας, που μετά από έλεγχο σε cafe-μπαρ του Διδυμοτείχου διαπίστωσε πως υπήρχαν διαθέσιμα προς πώληση: 19 φιάλες αλκοολούχων ποτών και 2 kg καπνός για ναργιλέ, Τούρκικης προέλευσης. Για τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν είχαν καταβληθεί οι αναλογούντες φόροι στο Ελληνικό Δημόσιο και δεν είχαν λάβει άδεια της τελωνειακής αρχής. Η παράβαση της λαθρεμπορίας επέσυρε το μέτρο της σφράγισης της επιχείρησης και της δημοσιοποίησης των στοιχείων των παραβατών, των παραβάσεων και των κυρώσεων.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη