Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Τερζής: Επαρκή σε αποθέματα αντιγριπικών εμβολίων τα φαρμακεία του Έβρου – Η ιδιαιτερότητα του φετινού αντιγριπικού εμβολιασμού (video)

Για την ιδιαιτερότητα που ενέχει ο φετινός αντιγριπικός εμβολιασμός μίλησε στην κάμερα του focustonevro.gr ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου, Τάσος Τερζής.

Ο κ. Τερζής σημείωσε πως τα φαρμακεία του Έβρου έχουν επαρκείς ποσότητες αντιγριπικών εμβολίων και πως το διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου πρέπει οι ευπαθείς ομάδες να εμβολιαστούν προ της έναρξης της κορύφωσης της εποχικής γρίπης στην χώρα.

Η ζήτηση φέτος είναι αυξημένη και αυτό δικαιολογείται καθώς οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να αποφύγουν πάση θυσία να νοσήσουν ταυτόχρονα από δύο λοιμώξεις, τον ιό της εποχικής γρίπης και τον κορωνοϊό. Επίσης φέτος γίνεται αγώνας ώστε οι κλίνες στις ΜΕΘ να επιφορτιστούν αποκλειστικά με περιστατικά ασθενών από κορωνοϊό και όχι από την εποχική γρίπη.

Τέλος, ο κ. Τερζής υπογράμμισε πως το αντιγριπικό εμβόλιο χορηγείται αυστηρά μόνο με ηλεκτρονική ιατρική συνταγογράφηση.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη