Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Τετραήμερος “αντί-Άρδας”, διήμερα “Ορέστεια” και καλοκαιρινές δράσεις στο Δήμο Ορεστιάδας

Στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή “Εβροσκόπιο” μίλησε για πρώτη φορά σήμερα σχετικά με τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Ορεστιάδας ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο. (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας) Δημήτρης Βαρσαμακίδης.

Δεν πρόκειται να έχουμε ένα… απολίτιστο καλοκαίρι στο Δήμο Ορεστιάδας, παρότι μας περιορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω κορονοϊού”, είπε ο κ. Βαρσαμακίδης, αποκαλύπτοντας το πρόγραμμα των προσεχών εκδηλώσεων. Ειδικά για τις θεσμοθετημένες εκδηλώσεις στο Δήμο, εξήγησε τους λόγους που οδηγούν την τροποποίησή τους και φέτος, καθώς σύμφωνα με τα παρόντα υγειονομικά μέτρα υπάρχει δυνατότητα εκδηλώσεων μόνον σε χώρους με καθήμενους θεατές και με πληρότητα 50% στις θέσεις.

Αυτό σημαίνει πως είναι απαγορευτικό να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε υπαίθριους χώρους με ορθίους, συναυλίες σε αχανείς εκτάσεις, όπως η περιοχή δίπλα στον ποταμό Άρδα στις Καστανιές, ή άλλες δράσεις όπου δεν μπορεί να ελεγχθεί η πληρότητα του 50%.

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα αποκάλυψε για πρώτη φορά ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο, τα “Ορέστεια 2021” θα είναι φέτος διήμερα, το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Ιουνίου, με μία θεατρική παράσταση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και μία συναυλία αντίστοιχα.

Όσον αφορά στη “Συνάντηση Νέων – Άρδας 2021“, έγινε εκτενής αναφορά σχετικά με τον τρόπο διοργάνωσης, τον προϋπολογισμό, τα κόστη, τους χορηγούς και τις συμφωνίες με τα καλλιτεχνικά σχήματα, δεδομένα που έπρεπε ήδη να έχουν δρομολογηθεί προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τα περιοριστικά μέτρα (καθήμενοι θεατές, πληρότητα 50% κ.λπ.) οδηγούν φέτος, όπως και το περασμένο καλοκαίρι, σε ακύρωση των εκδηλώσεων, παρότι άφησε ένα μικρό ποσοστό περί του αντίθετου ο κ. Βαρσαμακίδης, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν τελικά. Ωστόσο, προγραμματίζεται ήδη ένα τετραήμερο… “αντι-Άρδα” φεστιβάλ στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Ορεστιάδας, όπου μπορεί να υπάρξει ο σχετικός έλεγχος και η απόλυτη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τις ίδιες ημέρες κατά τις οποίες – υπό άλλες συνθήκες – θα διοργανωνόταν ο “Άρδας” στις Καστανιές, δηλαδή την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου. Τέσσερις μέρες μουσικών εκδηλώσεων, με συναυλίες που θα καλύψουν τα ενδιαφέροντα μικρών και μεγάλων, όπως επισήμανε ο πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο.

Επιπλέον, στις 12 Αυγούστου 2021, γενέθλια ημέρα της πόλης, έχει προγραμματιστεί μουσική εκδήλωση, ενώ και για όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού αναμένεται να υπάρχει ζωντανή δραστηριότητα στο υπαίθριο θέατρο, καθώς ήδη έχουν προγραμματιστεί περίπου 15 θεατρικές παραστάσεις ή άλλες εκδηλώσεις από ιδιωτικές καλλιτεχνικές παραγωγές.

Τέλος, υπάρχει η σκέψη για σειρά εκδηλώσεων με καθήμενους και έλεγχο πληρότητας στις έδρες των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου, ενώ από 28 Αυγούστου έως και 5 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένη και η θεσμοθετημένη διοργάνωση του 22ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας.

Πηγή: radioevros.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη