Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Την άμεση μείωση των δημοτικών τελών ζητά η παράταξη “Πόλη & Πολίτες” – Κατηγορεί τη δημοτική αρχή για αδράνεια

Τη μείωση των δημοτικών τελών, ώστε να ανακουφιστούν οικονομικά οι δημότες επαναφέρει η παράταξη “Πόλη & Πολίτες” του Βαγγέλη Λαμπάκη. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, το θέμα είχε τεθεί και πάλι πριν από 10 μήνες με τον Δήμαρχο να δεσμεύεται ότι θα το φέρει ως συζήτηση και ψήφιση.

Η ανακοίνωση της παράταξης “Πόλη & Πολίτες – Βαγγέλης Λαμπάκης

“Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θέσαμε ξανά μέσω του επικεφαλής μας το θέμα της σύνταξης αναλογιστικής μελέτης ώστε να μειωθούν τα δημοτικά τέλη και να ελαφρυνθεί ο οικογενειακός προϋπολογισμός.
Μαινόμενη η κ. Ιντζεπελίδου απάντησε πως ουδέποτε η παράταξή μας ζήτησε κάτι τέτοιο γραπτώς!! Έσπευσε μάλιστα την επομένη, σπαταλώντας μία ολόκληρη ημέρα, να στείλει επιστολή σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους λέγοντας πώς δεν υπήρχε τέτοια επιστολή από πλευράς μας.
Δυστυχώς κάθε μέρα αποδεικνύεται πως με τα όσα λέει και πράττει η κ. Ιντζεπελίδου θα πρέπει να “ξαναπάμε” στην Α’ Δημοτικού της πολιτικής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού έχει αναπτύξει τις δικές της θεωρίες. Αρκεί κάποιος να την παρακολουθήσει με προσοχή σε κάθε συνεδρίαση και θα διαπιστώσει πρωτόγνωρα και πρωτάκουστα πράγματα.
Η απόλυτη αλήθεια είναι πως εντός του Δημοτικού Συμβουλίου στις 15 Δεκεμβρίου 2021, ο επικεφαλής μας, είχε ζητήσει την μείωση των δημοτικών τελών. Εισηγήθηκε μάλιστα να υπάρξει κονδύλι στην πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού για την σύνταξη αναλογιστικής μελέτης για το θέμα, καθώς επίσης και τη συγκρότηση επιτροπής από όλες τις παρατάξεις που θα διερευνήσει τα δεδομένα.
Όλα αυτά είναι καταχωρημένα στα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και η κ. Ιντζεπελίδου μας λέει πως δεν στείλαμε επιστολή ώστε να καλύψει την δική της αμάθεια και αδράνεια επί 10 μήνες!
Το αστείο είναι πως ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε σε εκείνη την συνεδρίαση πως στην αμέσως επόμενη θα πραγματοποιηθούν αυτά που ζήτησε ο επικεφαλής μας.
Κατά την συνήθη πρακτική τους όμως, δεν έγινε απολύτως τίποτα! 10 μήνες πέρασαν κι ακόμη τίποτα.
Απαντήστε λοιπόν με ειλικρίνεια στους δημότες γιατί δεν έχουν μειωθεί ακόμη τα δημοτικά τέλη;
Επειδή δεν έστειλε επιστολή η παράταξή μας ενώ έχουν καταγραφεί όλα αυτά στα πρακτικά (πράγμα αστείο) ή επειδή δεν μπορείτε και δεν ξέρετε;”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη