Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Την ίδρυση Σχολής Παγκρατίου “Σ. Μιλτσακάκης” στον Προβατώνα σχεδιάζει ο Δήμος Σουφλίου

Να καταστεί θεσμός  αλλά και να λάβει σταδιακά αθλητική διάσταση η εκδήλωση «Μιλτσακάκεια» που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του παγκόσμια διακεκριμένου αθλητή Πάλης και Παγκρατίου, Στέφανου Μιλτσακάκη με καταγωγή από τον Προβατώνα, αποτελεί επιδίωξη του Δήμου Σουφλίου.

Αυτό αποκάλυψε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Δαρούσης, με αφορμή τη διοργάνωση της εκδήλωσης «2α Μιλτσακάκεια», προσθέτοντας πως ταυτόχρονα, στις προθέσεις του τοπικού Δήμου, είναι και η ίδρυση Σχολής Παγκρατίου στον Προβατώνα, η οποία  θα φέρει το όνομα του αθλητή, συμπληρώνοντας ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα θα εξαρτηθεί «από την ανταπόκριση του κόσμου».  Παράλληλα σημείωσε πως «ο Στέφανος Μιλτσακάκης αποτελεί κεφάλαιο για την περιοχή καθώς έχει προσφέρει πολλά στον αθλητισμό».

«Αγαπούσε τον τόπο του και την Ελλάδα, οφείλουμε να τον τιμήσουμε και μέσα από τις δράσεις μας να τον γνωρίσουν και οι νεότερες γενιές. Είναι παράδειγμα προς μίμηση για τα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν τον αθλητισμό», είπε ο κ. Δαρούσης. Επίσης τόνισε πως στόχος της δημοτικής αρχής είναι η ανάδειξη προσώπων που κατάγονται από την περιοχή και έχουν καταξιωθεί σε διάφορους τομείς, προκειμένου να αναδειχθεί το έργο τους αλλά και να αποτελέσουν πρότυπα για τη νεολαία.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ ΟΡΕΣΤΑΔΑΣ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη