Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Την Κυριακή οι εκδηλώσεις μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου

Η 14η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος (Ν. 2645/1998) και το περιεχόμενο των εκδηλώσεων για την ημέρα αυτή έχει καθοριστεί με λεπτομέρεια με το Π.Δ. 304/2001 «Οργάνωση εκδηλώσεων μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου».

Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2022.

Οι φετινές εκδηλώσεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την πρόληψη τυχόν διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ημέρας μνήμης 14ης Σεπτεμβρίου

Κατά τις φετινές εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, ορίζουμε γενικά τα εξής:

1.   Γενικός σημαιοστολισμός όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 18ης Σεπτεμβρίου 2022.

2.   Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 18ης Σεπτεμβρίου 2022 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Για την πόλη της Αλεξανδρούπολης, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ορίζεται ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Ώρα 10:00: Επιμνημόσυνη δέηση στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου

Ώρα 10:40: Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Δόμνας Βισβίζη από τους Βουλευτές του Νομού, τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «ΕΒΡΟΥ», από τον εκπρόσωπο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, τον Διευθυντή της ΕΛ.ΑΣ., τον Λιμενάρχη, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Έβρου, όπως και από εκπροσώπους Ν.Π.Δ.Δ. & Ι.Δ. που επιθυμούν να τιμήσουν την επέτειο.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη