Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου οι εκλογές του Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Ν. Έβρου “Αλέξιος Κομνηνός”

Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στον Μορφωτικό Σύλλογο Ποντίων Νομού Έβρου “Αλέξιος Κομνηνός”.

Η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του συλλόγου επί της οδού Αδριανουπόλεως 102 στην Αλεξανδρούπολη, από 11:00 έως τις 14:00.

Δεκαμελής ομάδα υποψηφίων, απευθύνει ανοικτή επιστολή για συμμετοχή στις εκλογές, με σκοπό την συνέχιση λειτουργίας του Συλλόγου που μετράει 100 χρόνια ιστορίας.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αγαπητοί Πόντιοι, φίλες και φίλοι,

Ένας κύκλος 100 χρόνων, από τότε που οι ξεριζωμένοι πρόγονοί μας εγκαταστάθηκαν στην Αλεξανδρούπολη και στον υπόλοιπο Νομό Έβρου και ίδρυσαν τον πρώτο Ποντιακό Σύλλογο, κλείνει σε λίγο.

Ο Σύλλογος Ποντίων “ΑΛΕΞΙΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ” προήρθε από την μήτρα δύο συλλόγων, τον Σύνδεσμο Ποντίων Έβρου (1922) και την Ένωση Ποντίων Ν. Έβρου “ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΑΙ” (1926). Η Ένωση των δύο συλλόγων το 1928, με σκοπό την ενδυνάμωση του ποντιακού στοιχείου στον Έβρο, δημιούργησε την Ένωση Ποντίων Ν. Έβρου. Η συνέχεια αυτών είναι σήμερα ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Ν. Έβρου “ΑΛΕΞΙΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ”.

Σε ένα πολύ κομβικό σημείο για την ιστορία του Συλλόγου και έπειτα από ώριμη σκέψη και με αίσθημα ευθύνης αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής 3 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 11:00 – 14:00 για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Απευθυνόμαστε στα μέλη του συλλόγου παλιά και νέα. Με αίσθημα ευθύνης, ως χρέος απέναντι στην ιστορία του ποντιακού ελληνισμού και στη μνήμη των προγόνων μας που ξεριζώθηκαν από τις προαιώνιες εστίες τους.

Στις εκλογές συμμετέχουμε ως ομάδα με ίδιες ανησυχίες, με ανιδιοτελή αγάπη για προσφορά στον ποντιακό χώρο αλλά και στα πολιτιστικά δρώμενα στο νομό μας και όχι μόνο, οι παρακάτω:

  1. Γωνιάδης Άκης, ιδιωτικός Υπάλληλος
  2. Ιωσηφίδης Σάββας, δημοτικός υπάλληλος
  3. Καλαϊτζίδης Δημήτριος, κοινωνικός λειτουργός, ψυχοθεραπευτής ψυχαναλυτικής θεραπείας
  4. Κοτακίδου Δέσποινα, γιατρός πνευμονολόγος – φυματιολόγος
  5. Μιχαηλίδης Χαράλαμπος, σύμβουλος ψυχικής υγείας
  6. Πανταζίδου Ουρανία, απόστρατος αξιωματικός Πολεμικού Ναυτικού και τέως πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Σύρου
  7. Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος, επιχειρηματίας (Βίντεο ΙΝ)
  8. Σπυρίδης Ιορδάνης, στρατιωτικός, μουσικός (αγγείο)
  9. Στεφανίδου Δέσποινα, στρατιωτικός
  10. Στεφανίδης Παύλος, Αντιστράτηγος ε.α.

Με σεβασμό στην ιστορία μας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email