Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Τη συμμετοχή του για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης στις Δημοτικές εκλογές του 2023 ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Λαμπάκης

Αναδρομή για τα 20 χρόνια παρουσίας της παράταξης «Πόλη και Πολίτες» στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, με επικεφαλής τον Ευάγγελο Λαμπάκη έκανε η γραμμτέας της παράταξης κ. Λεγγέτση, ανακοινώνοντας παράλληλα την συμμετοχή της παράταξης στις Δημοτικές εκλογές του 2023, κατά την διάρκεια ανοιχτής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

Η κ. Λεγγέτση αναφέρθηκε στην ιστορία της παράταξης πώς ξεκίνησε τι πέτυχε, στα οράματα, αλλά και τα όσα διδάχτηκε από την αποτυχία στις εκλογές του 2019, τονίζοντας πως «η παράταξη διδάχτηκε, έλαβε τα μηνύματα των πολιτών πατά και πάλι γερά στα πόδια της και δηλώνει δια του επικεφαλής της έτοιμη να επανέλθει με περισσότερη σοφία, με περισσότερη γνώση και εμπειρία».

«Έχοντας ως επίκεντρο τον άνθρωπο με διεκδικήσεις σε σκληρούς αγώνες και εντάσεις πολλές φορές με μελέτες και διερεύνηση χρηματοδοτικών εργαλείων με μεθοδικότητα για αυτό που κάνουμε και πολλή δουλειά καταφέραμε να φτάσουμε τον Δήμο Αλεξανδρούπολης πολύ ψηλά σε σημείο τέτοιο, που να συζητιέται όχι μόνο μέσα στην Ελλάδα ,αλλά και πέρα από αυτήν και αυτή η αναγνώρισε αποτυπώθηκε το 2014» είπε η κ. Λεγγέτση.

Αναφερόμενη στην αποτυχία του 2019 η κ. Λεγγέτση είπε, πως η παράταξη έχασε ενδεχομένως από λάθη, που δεν μπορέσαμε να τα δούμε ίσως και να τα διορθώσουμε, όπως έπρεπε για να υποστηρίξει, πως παρ’ όλα αυτά «δεν υπέκυψε έκανε την αυτοκριτική της και συνέχισε, τήρησε στο έπακρο την εντολή των δημοτών, που την όρισε ως ισχυρή αντιπολίτευση και παρέμεινε ακλόνητη, αταλάντευτη για τον σκοπό που έπρεπε να εκτελέσει αυτόν της μείζονος αντιπολίτευσης».

Ε. Λαμπάκης: «Γιορτάζουμε 20χρόνια με νίκες ,με ήττες ,με πίκρες ,με πτώσεις, με φιλίες, με προδοσίες»

«Σήμερα γιορτάζουμε 20 χρόνια με νίκες ,με ήττες ,με πίκρες, με εκπλήξεις, με πτώσεις, με φιλίες, με προδοσίες, τελικά γιορτάζουμε την έντονη συμμετοχή μας σ’ αυτό το μεγάλο πανηγύρι, που λέγεται ΤΑ και ανακοινώνουμε την κάθοδο μας στις εκλογές στις 8 Οκτωβρίου του 2023» τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Λαμπάκης.

Αναφερόμενος στα χρόνια της θητείας του και σε όλα αυτά, που έκανε η παράταξη «Πόλη και Πολίτες» ο κ. Λαμπάκης είπε, πως “ο Δήμος εισέπραξε πάνω από 100 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και όταν χάσαμε τις εκλογές του 2009 παραδώσαμε στις 31 Αυγούστου 2019 έναν Δήμο, ο οποίος ήταν πρώτος στην Ελλάδα έναν Δήμο, ο οποίος ήταν αξιοζήλευτος. Παρ όλα αυτά όμως χάσαμε και δεν σας κρύβω ότι κλονιστήκαμε”.

Ο κ. Λαμπάκης δεν παρέλειψε να κάνει και την αυτοκριτική του για όλα αυτά τα χρόνια “Όταν χάσαμε βρήκα μια σειρά λαθών, τα οποία δεν μπορούσα να τα δω πιο μπροστά, τα είδα όμως μετά και το γεγονός ότι τα είδα μετά και ότι μείναμε στις επάλξεις του αγώνα μέσα σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο, αυτό μας έδωσε το δικαίωμα να αποκτήσουμε περισσότερη σοφία”, είπε και κατέληξε: «Γίναμε φίλοι με την ήττα αναλαμβάνω την ευθύνη της ήττας, έγινα καλύτερος άνθρωπος και προχωράω με τους συνεργάτες μου μπροστά».

Γιάννης Μουρμούρης «Στην ανάπτυξη πρέπει να βρούμε τον προσανατολισμό μας»

«Στην ανάπτυξη πρέπει να βρούμε τον προσανατολισμό μας. Τα ερωτήματα που τίθενται διαρκώς μιλώντας για μεγάλα έργα, όπως παράκαμψη Βοσπόρου σιδηροδρομικά, επέκταση λιμένα τα οποία είναι υπέρ τοπικά έργα συχνά αφαιρούμε κάτι και αυτά είναι τα αντισταθμιστικά, ένα τομέα τον οποίο θα πρέπει να δούμε πάρα πολύ σοβαρά, γιατί γίνονται διάφορα πράγματα, από τα οποία δεν ωφελείται η τοπική κοινωνία» ανάφερε μεταξύ άλλων μιλώντας για το λιμάνι κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο καθηγητής Μεταφορών και Δικτύων ΔΠΘ κ. Γιάννης Μουρμούρης.

Όπως εξήγησε «επιτυχημένη Αλεξανδρούπολη είναι μια γενική επανεξέταση όλων των στόχων, η λειτουργία και ο ρόλος του λιμένα, που χρειάζεται να τα δούμε ξανά, χρειάζεται ένα ασύγχρονο κυκλοφοριακό για την πόλη, χρειάζεται να δούμε το πώς θα σχεδιάσουμε μια μαρίνα του μεγέθους που μπορούμε να έχουμε στην περιοχή».

Ο κ. Μουρμούρης τέλος χαρακτήρισε ως αρνητική την μη εκπροσώπηση του Δήμου στην Διοίκηση του ΟΛΑ υπογραμμίζοντας, πως όσο απομακρυνόμαστε από αυτό, που λέγεται κρίση θα πρέπει σιγά σιγά να επανέλθει μια ισορροπία.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email