Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

ΤΙΕΔΑ: Δημοπρατείται το εστιατόριο του δημοτικού camping για.… τον χειμώνα! – Παραίτηση μέλους της παράταξης Ζαμπούκη από το Δ.Σ.

Αξιοσημείωτες πρωτοβουλίες συνεχίζει να παίρνει η δημοτική αρχή της Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα η διοίκηση της ΤΙΕΔΑ.

Δύο χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων της αποφάσισε στα μέσα Ιουλίου να δημοπρατήσει το χώρο του εστιατορίου που στεγάζεται μέσα στο δημοτικό camping της ΤΙΕΔΑ. Ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφοράς, ορίζεται η 19η Ιουλίου. Σε περίπτωση που δεν εμφανιστούν πλειοδότες η δημοπρασία θα επαναληφθεί στις 26 Ιουλίου.

Αυτό σημαίνει ότι, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο χώρος του εστιατορίου είναι κυριολεκτικά ένα ερείπιο και θέλει ριζική ανακαίνιση και άρα πολύ χρόνο για να γίνει ξανά λειτουργικός, πρακτικά η χρονιά χάνεται και μπαίνει μέσα ο ανάδοχος όταν το camping πρόκειται να κλείσει!!! Στο πιθανό επιχείρημα ότι η ταβέρνα μπορεί να λειτουργήσει και τον χειμώνα η απάντηση είναι και απλή και λογική. Δεν συγκρίνονται οι δύο εποχές αναφορικά με την επισκεψιμότητα του χώρου.

Αυτό επίσης που έχει ενδιαφέρον είναι ποια είναι τα κριτήρια και οι προτεραιότητες με τις οποίες η διοίκηση της ΤΙΕΔΑ παίρνει αποφάσεις και επιλέγει ως προτεραιότητα την δημοπράτηση του εστιατορίου όταν στον χώρο του camping υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις και καταγράφονται σημάδια εγκατάλειψης που σχετίζονται και με την ασφάλεια των ενοίκων.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με καταγγελίες ενοίκων αλλά και με εικόνες που αντικρίσαμε:

  • Ο αλεξικέραυνος μοιάζει ετοιμόρροπος και ταλαιπωρημένος, έτοιμος να γκρεμιστεί σε ενδεχόμενο μπουρίνι σαν αυτό που έπληξε την Αλεξανδρούπολη πριν μερικές μέρες.
  • Ενημερωθήκαμε για την πτώση δέντρου την επίμαχη μέρα του μπουρινιού που από τύχη δεν προκάλεσε ατύχημα. Έσπευσαν να το απομακρύνουν αλλά δεν γνωρίζουμε αν έχει γίνει ο έλεγχος που επιβάλλεται σε αυτές τις περιπτώσεις για τα υπόλοιπα δέντρα της ΤΙΕΔΑ όπως έχουμε επισημάνει μέσα από την ιστοσελίδας μας και για άλλες περιπτώσεις πτώσης δέντρων (παραλιακή – Β΄Κοιμητήρια).
  • Το camping φέτος λειτουργεί χωρίς security και χωρίς νυχτοφύλακα κάνοντας τους ενοίκους να αισθάνονται ανασφάλεια και να “φυλάνε” μόνοι του την περιουσία τους.
  • Απουσιάζουν τα σκίαστρα για τους ενοίκους που αναγκάζονται να προβούν σε αυτοσχέδιες κατασκευές με σκοπό να προστατευτούν από το λιοπύρι, ενώ την ίδια ώρα δέχονται τις παρατηρήσεις των ανθρώπων τη δημοτικής αρχής χωρίς όμως οι ίδιοι (της δημοτικής αρχής) να μπορούν να τους προσφέρουν την απαραίτητη σκίαση.
  • Στην παραλία του camping απουσιάζουν οι ομπρέλες και τα σκίαστρα που υπήρχαν αφήνοντας και εκεί τους λουόμενους του camping να βρουν μόνοι τους την λύση.
  • Στο ίδιο πνεύμα… δεν υπάρχει ναυαγοσώστης!!!

Δεν θα αναφερθούμε στην “πολυτέλεια” που λέγεται wifi και μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός. Δεν υπάρχει ούτε για δείγμα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν ένοικοι του camping. Και όλα αυτά με μισθώματα στους χώρους του camping που φτάνουν τα 500 € και 600 € τον μήνα. Παρόλα αυτά το camping, εφόσον ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαδικασία, θα αποκτήσει εστιατόριο κατά τον… Σεπτέμβριο!

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι την Παρασκευή 9 Ιουλίου είχαμε παραίτηση από το διοικητικό συμβούλιο της ΤΙΕΔΑ του στελέχους της παράταξης Δήμος για όλους – Πρώτα Εσύ, Γιάννη Νενεδάκη, ο οποίος ήταν και υποψήφιος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές με την παράταξη Γιάννη Ζαμπούκη. Η παραίτηση σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Νενεδάκη γίνεται για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη