Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Τιμητική ευρωπαϊκή διάκριση του 5ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης «Ελένη Φιλιππίδη» – Απονομή “eTwinning School Label”

Με την ευρωπαϊκή “Eτικέτα Σχολείου eTwinning 2024-2025”  τιμήθηκε η μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα του 5ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης «Ελένη Φιλιππίδη», ανάμεσα σε 933 σχολεία σε όλη την Ευρώπη, εκ των οποίων  58 σχολεία στην Ελλάδα.

Τι είναι η «Ετικέτα Σχολείου eTwinning»;

Με το “eTwinning School Label”, αναγνωρίζεται σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο  η συμμετοχή, η δέσμευση και η αφοσίωση όχι μόνο των μεμονωμένων eTwinners που συμμετέχουν σε έργα eTwinning, αλλά και ολόκληρου του σχολείου, όπου όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας -ομάδες μαθητών-τριών, εκπαιδευτικών και διευθυντών σχολείων- συνεργάζονται. Η απονομή της ετικέτας βασίζεται στην αξιολόγηση της συνολικής λειτουργίας του σχολείου σύμφωνα με αντικειμενικά κριτήρια, δίνοντας έμφαση σε τομείς όπως:

  • Πρακτικές διαδικτυακής ασφάλειας (e-safety)
  • Κοινή ηγεσία, συνεργασία και ομαδική εργασία
  • Καινοτόμες παιδαγωγικές προσεγγίσεις
  • Ένταξη & εκπροσώπηση των μαθητών ως φορείς αλλαγής
  • Επαγγελματική ανάπτυξη προσωπικού
  • Πρότυπο για άλλα σχολεία.

Το eTwinning είναι μια ευρωπαϊκή δράση  στο πεδίο της σχολικής εκπαίδευσης, μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες διεξάγουν συνεργατικά έργα, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών, Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση eTwinning δίνει την ευκαιρία σε μαθητές/μαθήτριες και εκπαιδευτικούς να επικοινωνούν, να ανταλλάσσουν παραδείγματα καλών πρακτικών και, με λίγα λόγια, να αισθάνονται και να αποτελούν μέρος της πιο συναρπαστικής κοινότητας εκμάθησης της Ευρώπης.

Στο  5ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης ως  ενεργό μέλος  eTwinning από το 2017 έως σήμερα, υλοποιούνται σε ετήσια βάση συνεργατικά έργα με ευρωπαϊκά σχολεία-εταίρους, στα οποία έχουν απονεμηθεί Εθνικές και Ευρωπαϊκές Ετικέτες Ποιότητας. Η “Ετικέτα Σχολείου eTwinning” απονέμεται για δεύτερη φορά στο 5ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης, ενώ στο παρελθόν το σχολείο κατέλαβε την 2η θέση (κατηγορία Γυμνασίων) κατά τον 13ο Εθνικό Διαγωνισμό eTwinning με ευρωπαϊκό έργο στο πλαίσιο του μαθήματος Γερμανικής Γλώσσας.

Η Διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης, κ. Μπιλιμπίνη Ευτέρπη, συγχαίρει τους/τις εκπαιδευτικούς του Συλλόγου Διδασκόντων και ιδιαίτερα τις μαθήτριες και τους μαθητές του σχολείου που με την εθελοντική συμμετοχή τους, με πολύ μεράκι, εργατικότητα και συνέπεια καταφέρνουν να χτίζουν γέφυρες συνεργασίας και δεσμούς φιλίας με σχολεία σε διάφορες γωνιές της Ευρώπης. Θερμές ευχαριστίες στο επικουρικό προσωπικό του σχολείου καθώς και στους γονείς των παιδιών  για την στήριξη κάθε προσπάθειάς τους.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη