Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Τι αλλάζει στην Π.Ε.Έβρου με τα νέα μέτρα – Ποιοι είναι οι μόνοι “κερδισμένοι”

Κάνοντας μία καλύτερη ανάγνωση σε όσα ανακοίνωσε χθες από την Πολιτική Προστασία ο Νίκος Χαρδαλιάς μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς ότι για την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου αλλά και για όλες τις περιοχές όπου ήταν στο “κόκκινο”-αυξημένου κινδύνου (όχι στο βαθύ κόκκινο-πολύ αυξημένου κινδύνου) δεν έχει αλλάξει σχεδόν τίποτα.
Συνεχίζουν να ισχύουν τα ίδια πράγματα, τόσο αναφορικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας που ξεκινά από τις εννέα το βράδυ μέχρι τις πέντε το πρωί όσο και στον τρόπο με τον οποίον κάνεις μπορεί να επισκεφτεί τα καταστήματα. Για τις παιδικές χαρές… ούτε λόγος συζήτησης… ουσιαστικά δεν έκλεισαν ποτέ.
Ουσιαστικά οι μόνοι κερδισμένοι από τις ανακοινώσεις φαίνεται να είναι οι ερασιτέχνες αλιείς αφού επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία είτε από πλωτό μέσο, μήκους έως 8 m είτε από την παραλία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους και μόνο δήμους και με τη χρήση του κωδικού έξι προσεγγίζοντας δηλαδή πεζή ή με ποδήλατο και με τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα στην περίπτωση ιδιοκτητών σκαφών δηλαδή το Ε 9 που αποδεικνύει την ιδιοκτησία του σκάφος.

Θυμίζουμε ότι στις ανακοινώσεις που έκανε ο Νίκος Χαρδαλιάς ήταν ξεκάθαρος ότι δεν προχωράμε σε άνοιγμα των μέτρων αλλά γίνεται προσπάθεια με “βαλβίδες εκτόνωσης” για τις περιοχές που ήταν στο βαθύ κόκκινο άρα όχι για την περιφερειακή ενότητα Έβρου και πολλές άλλες να δημιουργηθεί περισσότερο μία αίσθηση κινητικότητας και ελευθερίας.

Άλλωστε, ο αριθμός των διασωληνωμένων, η καταγραφή των κρουσμάτων και φυσικά ο καθημερινός αριθμός των θανάτων είναι ξεκάθαρο ότι ουσιαστικά δεν επιτρέπει καμιά κίνηση προς την πολυπόθητη ελευθερία τουλάχιστον έτσι όπως την επιθυμεί ο κόσμος.
Όλα δείχνουν ότι έχουμε αρκετό δρόμο ακόμα και ότι ουσιαστική άρση των μέτρων θα δούμε μόνο πολύ κοντά στο Πάσχα.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email