Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Τι απαντά το αρμόδιο υπουργείο για μειωμένο ΦΠΑ στη Σαμοθράκη

Σε ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου απάντησε το υπουργείο οικονομικών σχετικά με τον ΦΠΑ της Σαμοθράκης.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής λύσης είχε καταθέσει σχετική ερώτηση από τον Φεβρουάριο. Στην ερώτηση ανέφερε ότι η Σαμοθράκη δέχεται εισροές παράτυπων μεταναστών, αντιμετώπισε πρόβλημα ακτοπλοϊκής σύνδεσης, ενώ επλήγη και από θεομηνία. Ο κ. Βελόπουλος ρωτούσε τον υπουργό Οικονομικών αν προτίθεται να εντάξει τη Σαμοθράκη σε καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ.

Η απάντηση ήρθε στις 25 Ιουνίου από τον υφυπουργό οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο. Ο υφυπουργός αναφέρει ότι “Η κατάργηση των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου ήταν προαπαιτούμενο μέτρο, μεταξύ άλλων, προκειμένου οι ελληνικές αρχές να συνάψουν συμφωνία για τη χρηματοδότηση της χώρας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας” .

“Το Υπουργείο Οικονομικών παρακολουθεί και αξιολογεί τις επιπτώσεις των ληφθέντων φορολογικών μέτρων και μελετά βελτιώσεις και φορολογικές ελαφρύνσεις.Στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται όλα τα αιτήματα που κατατίθενται από φορείς και συλλόγους και εφόσον κριθεί αναγκαίο προβαίνει στις απαιτούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις.” συμπληρώνει ο υφυπουργός και παραθέτει έγγραφο της ΑΑΔΕ το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει τα παρακάτω:


Από τις απαντήσεις προκύπτει ουσιαστικά ότι όσο η Σαμοθράκη δε φιλοξενεί μετανάστες, περισσότερους μάλιστα από τη δυναμικότητα φιλοξενίας της, δεν μπορεί να υπαχθεί σε καθεστώς μειωμένου φπα…

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email