Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Τι αποφάσισαν πριν λίγο στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Καταστημάτων Εστίασης Αλεξανδρούπολης

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Καταστημάτων Εστίασης η οποία είχε μαζική συμμετοχή. Τα τελευταία γεγονότα με τους ελέγχους και τις ποινές-πρόστιμα που επιβλήθηκαν “ταρακούνησε” τους επαγγελματίες του χώρου που έσπευσαν να αποσαφηνίσουν κάποια κενά που θεωρούν ότι υπάρχουν στην νομοθεσία ώστε να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα.


Ο προεδρος Νίκος Γεωργιάδης έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει νομιμότητα και να τηρήσουν όλοι τον νόμο για το καλό της δημόσιας υγείας αλλά και του κλάδου τους. Τόνισε δε, με αυστηρότητα ότι εφόσον δεν συμβαίνει αυτό, τα μέλη που δεν συμμορφώνονται θα διαγράφονται από το σωματείο με ότι συνέπειες έχει αυτό.
Επίσης έγινε αναφορά στους νέους κανονισμούς που ισχύουν και τόνισε για άλλη μια φορά στην ανάγκη να τηρηθούν τα μέτρα  και οι νόμοι λύνοντας απορίες που υπήρχαν από συναδέλφους. Έγινε επίσης αναφορά στην πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Σωματείου και Αστυνομικής Διεύθυνσης, οι οποίοι πρόθυμα (νωρίτερα σήμερα) δέχτηκαν το προεδρείο του Σωματείου και έγιναν οι σχετικές διευκρινίσεις όπου χρειάστηκαν σε σχέση με το νέο νομοθετικό πλαίσιο.


Το προεδρείο του σωματείου ζήτησε να υπάρχει ομόνοια και συναδελφικότητα ώστε να διαχειριστούν περιστατικά και μεμονωμένες περιπτώσεις εξαιρέσεων που δεν ακολουθούν τους κανόνες του συλλόγου αλλά κυρίως τους νόμους.


Κλείνοντας η δίωρη περίπου γενική συνέλευση έγινε πρόταση να κατατεθεί αίτημα από  πλευράς σωματείου ώστε να αλλάξει το μέτρο με την αναλογία από 1 προς 2 (1 άτομο ανά 2 τετραγωνικά) σε 1 προς 1,5 και παράλληλα να κλείσουν τα σύνορα που επιτρέπουν τους Έλληνες πολίτες να επισκέπτονται την Τουρκία. Στις επόμενες ημέρες θα προστεθούν αιτήματα που αφορούν τον κλάδο. Απορρίφθηκε (σε πρώτη φάση) πρόταση που έγινε για κλείσιμο των καταστημάτων ως ένδειξη διαμαρτυρίας.


Τέλος συμφωνήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο την Τετάρτη 24/6 στις 12:00 και κατάθεση του σχετικού αιτήματος στον Δήμαρχο με σκοπό να προωθηθεί στον αρμόδιο υπουργό.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη