Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Τι γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ για την σύλληψη του Έλληνα αστυνομικού

Τα τούρκικα μέσα μαζικής ενημέρωσης δημοσίευσαν την σύλληψη του έλληνα αστυνομικού παρουσιάζοντας και πληροφορίες σχετικές με την υπόθεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι αναφέρει και το ονοματεπώνυμο του φερομένου συλληφθέντα Έλληνα αστυνομικού.
Επισημάνουμε και πάλι ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από καμία από τις δύο πλευρές.

Το παρακάτω δημοσίευμα προέρχεται από την τουρκική ηλεκτρονική εφημερίδα MEDYATAVA.

Στον τίτλο της αναφέρει χαρακτηριστικά:
Έλληνας αστυνομικός κρατείται στην Αδριανούπολη – Μπήκε στην απαγορευμένη ζώνη – Καταθέτει τώρα

Στο κεντρικό κείμενο του άρθρου γράφει:

Ο Βαλασούδης Μανώλης, ο οποίος εργαζόταν ως αστυνομικός στο Αστυνομικό Τμήμα Αλεξανδρούπολης, ήρθε στην Αδριανούπολη για τουριστικούς λόγους και συνελήφθη με την αιτιολογία ότι «είχε εισέλθει στην στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη». Λαμβάνετα η κατάθεση του Έλληνα αστυνομικού Μανώλη.

Ο Βαλασούδης Μανώλης, ο οποίος εργαζόταν ως αστυνομικός στο Αστυνομικό Τμήμα της Αλεξανδρούπολης, ήρθε στην Αδριανούπολη με το ιδιωτικό του όχημα και την άγνωστη κοπέλα του. Υποστηρίχθηκε ότι ο Μανώλης, που ταξίδευε με το αυτοκίνητο του, «μπήκε στην στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη» κοντά στο χωριό Doyran, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα. Συνελήφθη από τη Χωροφυλακή. Ο Μανώλης και η κοπέλα του οδηγήθηκαν στη Διοίκηση Χωροφυλακής της Περιφέρειας Κεσάνης. 
ΕΞΕΤΑΣΗ 

Στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε η Γενική Εισαγγελία της Κεσάνης, εξετάστηκαν τα κινητά τηλέφωνα και τα υλικά του Έλληνα αστυνομικού και της φίλης του. 
Η έρευνα για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email