Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Τι είναι το «Know Your Customer» – Self test και οδικός τουρισμός – Στους δημοφιλείς προορισμούς η Αλεξανδρούπολη

Παρουσιάστηκε χθες η νέα ψηφιακή δράση «Know Your Customer», που επιτρέπει στους πολίτες να ενημερώνουν στοιχεία τους στις τράπεζες χωρίς να χρειάζεται φυσική παρουσία σε κατάστημα.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία «Know Your Customer», επιτρέπει στις τράπεζες να αντλούν στοιχεία φυσικών προσώπων από το Taxisnet, το σύστημα «Εργάνη» και άλλους φορείς του Δημοσίου.

Έτσι, με την συγκατάθεση του πολίτη οι τράπεζες θα αποκτούν πρόσβαση μόνο στα στοιχεία: επικοινωνίας, επαγγελματικής δραστηριότητας και ετήσιων εισοδημάτων του.

Self test

Την Δευτέρα 10 Μαΐου αναμένεται η προμήθεια των δωρεάν self tests στους εργαζομένους σε: λιανεμπόριο, εστίαση, χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, μεταφορές, υπηρεσίες καθαρισμού, κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, σχολές οδηγών.

Οδικός Τουρισμός

Από Ρουμανία, Σερβία, Βουλγαρία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Τουρκία αναμένεται να έρθουν φέτος οι τουρίστες με οδικό τουρισμό από τις γειτονικές μας χώρες.

Οι τουρίστες επιλέγουν συνήθως να επισκεφθούν: Χαλκιδική, Πιερία, Θάσο, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Εύβοια και Λευκάδα.

Για να ταξιδέχει κάποιος στην χώρα μας φέτος χρειάζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση πως έχει περάσει πια τον ιό και αρνητικό τεστ.

Τα έσοδα από τον οδικό τουρισμό το 2019 ήταν 1,8 δισ. €, ενώ το 2020 ήταν από λιγότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ.

Τι λέει ο πρόεδρος των Ξενοδόχων

Για το άνοιγμα του τουρισμού μίλησε στo MEGA ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος.

Όπως είπε, μέχρι στιγμής οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία δεν είναι στο ΦΕΚ για τα self – test. «Αναμονή να ενταχθούμε κι εμείς στα self – test» ανέφερε, ενώ είπε ότι ο πελάτης δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει self – test για να μείνει σε ξενοδοχείο.

Παράλληλα, έκανε λόγο ότι επικαιροποιήθηκαν τα τουριστικά πρωτόκολλα.

Όπως ανέφερε, το 2019 ήρθαν στην Ελλάδα οδικώς από τα Βαλκάνια 9 εκατομμύρια τουρίστες, ενώ το 2020 λιγότεροι από 100.000.

Ακόμα, ο κ. Τάσιος ήταν απαισιόδοξος για την πορεία του τουρισμού στην χώρα, λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων.

Πηγή: megatv.com

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη