Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Τι λέει ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νίκος Παναγιωτόπουλος για τον πυροβολισμό του συνοριοφύλακα: «Αλλάζει πίστα η αντιπαράθεση με την Τουρκία»

Ο υπουργός μετανάστευσης και ασύλου Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφερόμενος στο φράχτη του Έβρου επεσήμανε για ακόμη μια φορά πως τα αποτρεπτικά εμπόδια λειτουργούν. Ο φράχτης δεν μπορεί να καλύψει όλο το μήκος των συνόρων από το Δέλτα μέχρι το βόρειο άκρο, θα υπάρχουν και σημεία στα οποία θα είναι αδύνατο να επεκταθεί.

Ωστόσο, ο κύριος Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά, ότι η επέκταση του φράχτη είναι ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης και γίνεται σιγά – σιγά. Το έδαφος δεν είναι παντού πρόσφορο, παραποτάμιες περιοχές είναι με σαθρό έδαφος, με διαστρωμάτωση εδάφους και δεν είναι απλό να στήσεις ένα τέτοιο σταθερό εμπόδιο υπάρχουν και τεχνικά ζητήματα, όμως ο φράχτης προχωράει και θα επεκταθεί, δεν θα καλύψει το 100 % των συνόρων μας, πάντα θα υπάρχουν περάσματα αλλά κάνει πια τη δουλειά των διακινητών και όποιων θέλουν να περάσουν παράνομα στο έδαφος της χώρας μας, πολύ πιο δύσκολη σε σχέση με το παρελθόν.

Ο υπουργός στάθηκε και στο συμβάν που εκτυλίχθηκε στον Έβρο με τον τραυματισμό του 56χρονου συνοριοφύλακα από πυροβολισμό από την τουρκική πλευρά λέγοντας πως ξέρουμε ακόμα ποιος πυροβόλησε, γι αυτό σημείωσε, ας αφήσουμε τις έρευνες, τις βαλλιστικές εξετάσεις να φτάσουν σε ένα συμπέρασμα.

Ο κύριος Παναγιωτόπουλος δεν παρέλειψε να επισημάνει, πως: «ασφαλώς και ανησυχεί το γεγονός ότι σε αυτό το επεισόδιο είχαμε πυροβολισμό από την τουρκική πλευρά, από διακινητή, από κάποιον άλλον, δεν ξέρουμε, να μην βιαστούμε να οδηγηθούμε σε συμπεράσματα και φυσικά ο τραυματισμός το κάνει ακόμα χειρότερο. Το από πού, από τι όπλο προέρχεται η σφαίρα θα μπορούσε να οδηγήσει σε συμπεράσματα. Ας περιμένουμε πρώτα με το καλό ο άνθρωπος να αναλάβει γιατί μπορεί να είναι εκτός κινδύνου και αυτό είναι ασφαλώς ευτυχές γεγονός, όμως πρέπει να τον αφήσουμε και να αναρρώσει κάπως, να αναλάβει δυνάμεις. Σε κάθε περίπτωση ας περιμένουμε να δούμε σε τι πορίσματα θα οδηγήσουν οι σχετικές έρευνες. Ασφαλώς κρατάμε το γεγονός ότι ένα τέτοιο επεισόδιο με πυροβολισμό και τραυματισμό Έλληνα συνοριοφύλακα, είναι ανησυχητικό, ανεβάζει πίστα, θα έλεγα το επίπεδο της αντιπαράθεσης, παρά το γεγονός ότι οι ροές στον Έβρο είναι μειωμένες αυτό το διάστημα».

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email