Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΔΠΘ: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση εργασίας των επιστημονικών ομάδων του προγράμματος AGROKAZ

Συνολικά 19 μέλη επιστημονικών ομάδων από Πανεπιστήμια και Ινστιτούτα του Καζακστάν, της Σερβίας και της Κροατίας βρέθηκαν στον Έβρο κατά το χρονικό διάστημα 24-28 Ιουνίου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ № 101082564 ERASMUS-EDU-2022-CBHE-STRAND-2 “Development of bachelor program in Agroecology with dual education in Kazakhstan” (AGROKAZ 2023-2025), στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΔΠΘ.  

Κατά τη διάρκεια των εργασιών πραγματοποιήθηκε επιστημονική ημερίδα με παρουσιάσεις ερευνητικών εργασιών σε θέματα αγροικολογίας και σύγχρονων γεωργικών πρακτικών από Καθηγητές του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ Παραρτήματος Θράκης κ. Τριαντάφυλλο Παπαδάκη. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Υποδομών και Έργων της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος Βενετίδης.

Οι επιστημονικές ομάδες επισκέφτηκαν επίσης επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα (ΒIOS Agrosystems ABEE, Κύκλωπας ΑΕ, κ.ά) καθώς και καινοτόμες γεωργικές εκμεταλλεύσεις στην Ορεστιάδα, το Σουφλί, την Αλεξανδρούπολη και την Ξάνθη. Στα πλαίσια αυτά συζητήθηκαν και οι προοπτικές ανάληψης μελλοντικών δράσεων σε κοινές ερευνητικές προσπάθειες μεταξύ των ερευνητικών ομάδων και των επιχειρήσεων.

Την επιστημονική ομάδα του ΔΠΘ αποτελούν ο Καθηγητής Κων/νος Γαλανόπουλος, ο Καθηγητής Σπυρίδων Κουτρούμπας και η Αναπλ. Καθηγήτρια Έλενα Ράπτου από το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Εταίροι του προγράμματος AGROKAZ είναι:  

  • University of Novi Sad (Σερβία)
  • Kostanay Еngineering and Еconomics University named after M. Dulatov (Καζακστάν)
  • Kazakh National Agrarian University (Καζακστάν)
  • Toraigyrov University (Καζακστάν)
  • Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Ελλάδα)
  • University of Osijek (Κροατία)
  • Agricultural experimental station Zarechnoye (Καζακστάν)
  • Kazakh research institute of plant protection and quarantine named after Zhazken Zhiyembayev (Καζακστάν)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη