Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Τμήμα Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου: Τεράστια τα κενά στο πρόγραμμα σπουδών λόγω έλλειψης καθηγητών

Οι φοιτητές Τμήματος Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, διαμαρτύρονται έντονα για την αποδόμηση του προγράμματος σπουδών τους.

Καταγγέλλουν ότι διδάσκονται ελάχιστα μαθήματα σε σχέση με το πρόγραμμα σπουδών κι αυτό λόγω έλλειψης καθηγητών.

Δείτε ενδεικτικά την παρακάτω φωτογραφία:

Από τα 6 μαθήματα που θα έπρεπε να διδαχτούν, θα πραγματοποιηθούν μόνο 1 (θεωρία και εργαστήριο) και μισό! (μόνο ένα μέρος του εργαστηρίου).

Επίσης στα υπόλοιπα έτη τα μαθήματα είναι ως εξής:

  • Στο πρώτο έτος: 7 μαθήματα και θα διδαχτούν 4
  • Στο δεύτερο έτος: 8 μαθήματα και θα διδαχτούν 3,5 (θεωρία μαθήματος να υπολείπεται)
  • Στο τρίτο έτος: 10 μαθήματα και θα διδαχτούν 2,5 (θεωρία μαθήματος να υπολείπεται).

«Δεν μπορούμε να τελειώσουμε την σχολή μας, όχι από δική μας υπαιτιότητα, αλλά εξαιτίας οικονομικών συμφερόντων τρίτων, αφού έχουμε να διδαχθούμε συγκεκριμένα μαθήματα από το 2019 και ΑΚΟΜΗ περιμένουμε. Αντί να κλείσει το τμήμα αυτό και να μετατεθεί ο κάθε φοιτητής στην πλησιέστερη πόλη με τμήμα νοσηλευτικής, περιμένουμε την ανακοίνωση για να έχουμε 1,5 εργαστήριο και να δίνουμε 600ευρώ/μήνα για ελλιπή εκπαίδευση στους κατοίκους του Διδυμοτείχου που αρνούνται να κατανοήσουν πως δεν είναι βιώσιμη μια τέτοια σχολή εκεί» αναφέρουν οι φοιτητές Νοσηλευτικής του ΔΙΠΑΕ και προσθέτουν:

«Η ανακοίνωση με το πρόγραμμα μαθημάτων βγήκε 13/10 ώρα 8 μμ. Είναι γνωστό ότι όλοι οι φοιτητές έχουμε ξενοικιάσει και λόγω των προβλημάτων της σχολής, αλλά και της υγειονομικής εικόνας της χώρας, κανείς δεν νοίκιασε. Ωστόσο, το πιο ηχηρό στην τραγική κατάσταση είναι ότι στο παραπάνω πρόγραμμα ΔΕΝ ανακοινώνεται πότε είναι η έναρξη των μαθημάτων, αλλά ΘΑ ανακοινωθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας e-class από κάθε καθηγητή. Σήμερα 14/10, δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα πότε πρέπει να ταξιδέψουμε 900 χμ + για να βρούμε και να νοικιάσουμε σπίτι».

Οι σπουδαστές διαμηνύουν ότι δεν θα δεχτούν το υπάρχον πρόγραμμα και απαιτούν την άμεση επίλυση του ζητήματος.

Πηγή: alfavita.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη