Τρίτη 7 Μαΐου 2024

Τον Βόρειο Έβρο επισκέφτηκε η Πρόεδρος ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου

Στον Έβρο βρέθηκε η Πρόεδρος ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου το Σάββατο προκειμένου να έχει συναντήσεις με φορείς της περιοχής αλλά και να συμμετέχει σε εκδηλώσεις αγροτουρισμού.

Πρώτος σταθμός ήταν η Ορεστιάδα όπου επισκέφτηκε το ιστορικό λαογραφικό μουσείο της πόλης.

«Εδώ ο επισκέπτης αντιλαμβάνεται με την πρώτη ματιά, όλη την πνευματικότητα, όχι μόνο της Ορεστιαδίτικης, αλλά και όλης της Θρακιώτικης παράδοσης που δείχνει πόσο υγιείς είναι οι ρίζες και πόσο θαλερό το δένδρο του πνευματικού κόσμου, “του πάντοτε αρχαίου και πάντοτε νέου”, που είναι από τη φύση του προορισμένο για όλους τους μελλούμενος καιρούς.  Λαός χωρίς ιστορική μνήμη, λαός χωρίς μέλλον…!» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεύτερη στάση ήταν στον δήμαρχο Ορεστιάδας Μαυρίδη Βασίλη και στην συνέχεια γνωριμία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης σε μια θερμή υποδοχή τόσο από πτυχιακους φοιτητές όσο και μεταπτυχιακούς. Έγινε συζήτηση με τον κοσμήτορα κύριο Γαλατσιδα και βουλευτές της περιοχής καθώς και τον πρόεδρο και την ομάδα της ομάδας Άρωμα Έβρου. Ενημερώθηκε με ειδικές παρουσιάσεις από το τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων.

Αμέσως μετά παραχώρησε συνέντευξη τύπου και επισκέφτηκε το «απέραντο μωβ» του Έβρου. Ανέφερε μέσα από τα social «Εκεί όπου η Ελλάδα είναι δεύτερη στον κόσμο στην παραγωγή λεβάντας!! Σήμερα βρίσκομαι σε ένα μαγικό τόπο…στο ακριτικό χωριό Βάλτος του Δήμου Ορεστιάδας .

Εκεί που βρίσκονται σε καλλιεργητική έκταση15 στρεμμάτων λεβάντας τα κτήματα της επιχείρησης «Άρωμα Έβρου ΚοινΣεπ».

Η λεβάντα ανθοφορεί κατά τον μήνα Ιούνιο. Στην διάρκεια της ανθοφορίας το φυτό έχει το χαρακτηριστικό μωβ χρώμα που το διακρίνει. Προτείνεται λοιπόν τον μήνα Ιούνιο η πραγματοποίηση μίας σειράς εκδηλώσεων οι οποίες θα λάβουν χώρα εντός του κτήματος τις απογευματινές προς τις πρώτες βραδινές ώρες με στόχο την αξιοποίηση της δύσης του ηλίου. Στόχος η εφαρμογή του τομέα Αγροτουρισμού στην Ελλάδα.»

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email