Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Τον επόμενο χρόνο θα ψηφίσουμε…έως και έξι φορές

Αρχικά, οι εθνικές εκλογές 2023 -όπως αναμενόταν- θα είναι «διπλές». Σήμερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει την διερευνητική εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να την επιστρέψει σύντομα, για να επισπεύσει τις χρονικές διαδικασίες.

Ειδικότερα, οι εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση αναμένεται να διεξαχθούν στις 8 Οκτωβρίου 2023. Εκείνη την ημέρα θα ψηφίσουμε για Δημάρχους και Περιφερειάρχες. Στις περιοχές που θα χρειαστεί δεύτερος γύρος μεταξύ των δύο πρώτων, αυτό θα πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου 2023.

Επιπλέον,  οι Ευρωεκλογές θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι του 2024 και -όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα- θα διεξαχθούν από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου 2024 σε όλη την Ευρώπη. Με δεδομένο πως στην Ελλάδα ψηφίζουμε Κυριακές, η ημερομηνία των ελληνικών ευρωεκλογών θα είναι 9 Ιουνίου 2023.

Άρα, τον επόμενο χρόνο αναμένεται να ψηφίσουμε για τέσσερις διαφορετικούς θεσμούς (Κοινοβούλιο, Ευρωβουλή, Δημοτικό και Περιφερειακό συμβούλιο), σε τέσσερις, πέντε ή και έξι διαφορετικές εκλογικές αναμετρήσεις.

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη