Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Τον Σεπτέμβριο το 18ο Δημοσιογραφικό Συνέδριο στη Σαμοθράκη

Το Δημοσιογραφικό Συνέδριο Σαμοθράκης, θεσμός που υπήρξε σημείο αναφοράς για τον κόσμο της Ενημέρωσης στην Ελλάδα από το 1994 ως το 2008, αναβίωσε ξανά το 2022, 14 χρόνια μετά την τελευταία διοργάνωση.

Τη βασική χρηματοδότηση του περσινού συνεδρίου είχε αναλάβει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επί διοίκησης Χρήστου Μέτιου, με στόχο να αναδείξει τη σημασία που έχει η αξιόπιστη ενημέρωση σε μια ευαίσθητη περιοχή και σε μια ιδιαίτερη συγκυρία .

Συνέχεια στο Δημοσιογραφικό Συνέδριο Σαμοθράκης αποφάσισε να δώσει και ο σημερινός περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χριστόδουλος Τοψίδης.

Και φέτος, λοιπόν, το 18ο Δημοσιογραφικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια ΑΜΘ ,το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Ήδη το Συνέδριο έχει ενταχθεί προς χρηματοδότηση, όπως έκανε γνωστό ο κος Τοψίδης στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ το βράδυ της Δευτέρας 27 Μαΐου στην Καβάλα.

Υπενθυμίζουμε ότι σε παλιότερες δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Ευάγγελος Πουλιλιός, είχε αναφέρει ότι μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί και στη συμμετοχή ξένων δημοσιογράφων- όπως συνέβαινε και στα προηγούμενα δημοσιογραφικά συνέδρια ,εξάλλου- ιδίως Βαλκάνιων (Βουλγάρων, Ρουμάνων, Τούρκων), ώστε να γίνουν πρεσβευτές στις χώρες τους της ομορφιάς του νησιού ενώ τις λεπτομέρειες και την προετοιμασία του συνεδρίου, ως είθισται, θα αναλάβουν οι Ενώσεις Συντακτών.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη